Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Na pechreeks eindelijk verdiend succes: Renger van der Zande wint IMSA-race in Laguna Seca!

Uitgegeven door Peter Vader • 15 mei 2023 11:32

Na weken van pech op meerdere continenten, afgesloten met een ongeval tijdens de eerste training van het weekend, zijn eindelijk voorbij voor Sébastien Bourdais en Renger van der Zande. Zij reden met hun #01 Cadillac Racing V-Series.R naar de overall overwinning in de Motul Course de Monterey by WeatherTech op de Raceway Laguna Seca.


Na een spectaculaire mechanische storing in Sebring en crashes op Long Beach en in de WEC 6 Hours of Spa, zag de goudgele Cadillac deze keer als eerste de zwart-wit geblokte vlag. Renger van der Zande greep de leiding voor Cadillac-stalgenoot Alexander Sims, na een herstart van de safety car in de laatste 40 minuten van de race. De Nederlander scheurde aan de buitenkant van bocht 3 voorbij zijn teamgenoot en reed vervolgens onverstoorbaar door naar de overwinning. De eerste voor het team van Chip Ganassi Racing van het seizoen 2023, en de tweede voor Cadillac in het GTP/LMDh-tijdperk.

Renger van der Zande
Renger van der Zande (links) ongelukkig in Spa maar winnaar in Laguna Seca!

FIA_WEC_6_Hours_of_Spa-Francorchamps_-_Johan_Vis_Cadillac Renger van der Zande
Renger van der Zande afgelopen weekend winnaar van de 'Motul Course de Monterey by WeatherTech op de Raceway' met de Cadillac V-Series.R op Laguna Seca!

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS