Karting • GK4 Kartseries

NK Iame Series Netherlands 2020 vanwege overheidsvoorschriften Covid-19 geannuleerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 december 2020 22:54 • Print artikel

De organisatie van het NK IAME heeft de race voor het weekend van 16-17 januari moeten afgelasten vanwege de overheidsvoorschriften rond COVID-19. Er is door de betrokken partijen alles in het werk gezet om het NK toch op de baan te laten beslissen. Helaas is de grote inzet niet beloond. Bovendien is er hiermee ook een einde gekomen aan het Nederlands kampioenschap IAME X30.

NK Iame Series Netherlands 2020

"Vanwege overheidsvoorschriften Covid-19 zijn we genoodzaakt het inhaalevenement van de IAME SERIES NETHERLANDS-NK IAME, TILLOTSON T4 SERIES NETHERLANDS en BEKC ENDURANCE KARTING 4TEAMS, gepland voor 16-17 januari 2021 op Circuit de Landsard Eindhoven te annuleren."

"Er wordt geen nieuwe datum voor dit event gepland, wat betekent dat het seizoen 2020 voor deze kampioenschappen ten einde loopt. We hebben echt alles gedaan wat we konden om goedkeuring van de overheid voor het evenement te krijgen. Maar als de aantallen geïnfecteerde personen blijven toenemen, weet je hoe laat het is."

"We weten ook allemaal dat we een relatief veilige situatie hadden gecreëerd binnen onze sport. Dat hebben we van juli tot september duidelijk aangetoond. Jammer dat we dat achteraf niet meer aan de wereld mochten laten zien. Dat is moeilijk."

"Met de negatieve voorbeelden van afgelopen weekeinde vers in het geheugen - je weet wel, bruiloftje, feestjes, rellen met veel volk - zou je toch zeggen dat de overheid inziet dat het anders kan en misschien wel moet. En dat ze in 2021 een start maakt met het door velen voorgestane differentiëren. Laten we het hopen, zodat we seizoen 2021 op een indrukwekkende wijze kunnen starten. Wij zullen daar graag aan meewerken."

Verwerking van reserveringen met betrekking tot de kalender 2021
"De kalenders IAME SERIES NETHERLANDS-NK IAME en TILLOTSON T4 SERIES NETHERLANDS worden begin januari gepresenteerd, de BEKC kalender is al bekend gemaakt. We inventariseren de gemaakte reserveringen en zullen deze in principe verplaatsen naar een wedstrijd/wedstrijden naar keuze in het seizoen 2021. Hiervoor ontvangt u een voucher(s). We komen hier zo spoedig mogelijk op terug via nadere berichtgeving."

"Rest ons u en uw naasten een heel gelukkig nieuwjaar wensen, met de wens van onze kant dat we u zeer binnenkort en in goede gezondheid weer mogen ontmoeten."

Het NK / BEKC-team,
Ben de Feyter
Casper Reinders

Kijk HIER voor het laatste kartnieuws

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS