Formule 1

Motorsporttoppers Daniel Ricciardo en Marc Márquez verruilen het circuit voor de zee!

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2024 11:10

BARCELONA - Voorafgaand aan de Spaanse F1-Grand Prix komend weekend werd Alinghi Red Bull Racing vergezeld door twee autosporticonen, achtvoudig Grand Prix-winnaar Daniel Ricciardo en achtvoudig MotoGP-kampioen Marc Márquez. Na het bezoek van vorig jaar van Max Verstappen aan deze basis, gingen de twee coureurs deze week nog een stap verder, waarbij ze niet alleen de kans kregen om op de twee AC40-jachten van de Zwitserse uitdager te floreren, maar er ook mee te racen op de America's Cup-locatie. Ricciardo en Márquez ruilden de wielen voor zeilen en namen het tegen elkaar op langs de kust van Barcelona voor een vriendschappelijke wedstrijd, waarbij ze de adrenaline voelden toen ze snelheden bereikten van bijna 90 km/u.

Alinghi Red Bull Racing Daniel Ricciardo Marc MárquezMarc Márquez en Daniel Ricciardo

Beide boten kwamen snel van de startlijn, maar uiteindelijk kreeg de Australische F1-coureur de overhand en versloeg hij de Catalaanse MotoGP-kampioen op eigen terrein. Márquez vergeleek zijn ervaring die hij heeft in de motorsport. “De snelheid is compleet anders. Misschien is het in kilometers per uur langzamer, maar het gevoel van de snelheid was super hoog. Als je erin zit, heb je niet het gevoel dat je vliegt. Maar toen zag ik Daniel’s boot naast ons vliegen, besefte ik dat ik dezelfde snelheid aanhield. Het voelde allemaal supersoepel.”

Alinghi Red Bull Racing heeft nauw samengewerkt met Red Bull Advanced Technologies, de voertuigtechniekdivisie van Red Bull Racing. Ondanks het duidelijke verschil tussen de twee sporten, delen zowel de Formule 1 als de America's Cup hun wortels in hoogwaardige techniek.

“De manier waarop deze boten zijn gebouwd en de structuur ervan, doen denken aan de cockpit van een Formule 1-auto”, aldus Ricciardo. “Ze zijn supergevoelig voor de wind, dus de aerodynamica heeft ook wat cross-overs. Het lijkt veel op wat wij doen, met kleine bewegingen en alles heeft veel finesse nodig.”

Kapitein Arnaud Psarofaghis van het Zwitserse team kreeg de taak om de twee atleten op snelheid te krijgen voordat de AC40s uitvoeren. “Daniel nam plaats op de boot en volgde al mijn aanwijzingen op, terwijl ik ze vanuit de achtervolgingsboot doorstuurde”, zei Psarofaghis. “Zowel Marc als Daniel zijn vandaag in het diepe gesprongen en ze hebben zich heel snel aangepast. Over het geheel genomen was het een super inspirerend dagje op het water met deze jongens.”

Hoewel het voor Ricciardo een race met een lagere inzet was voorafgaand aan de komende Grand Prix van Spanje aanstaande zondag, zou de vriendschappelijke wedstrijd met zijn Red Bull-collega wel eens de perfecte voorbereiding kunnen zijn terwijl hij zich opmaakt voor het circuit.

Daniel Ricciardo, F1-coureur: “Je weet nooit wat je kunt verwachten als je zoiets meemaakt, maar ik heb veel plezier gehad. Ook om het met Marc te doen, was het geweldig voor ons om wat tijd samen door te brengen en zoiets te doen met Alinghi Red Bull Racing. Ik wil het team het allerbeste wensen voor de America's Cup. Het wordt geweldig. Ik heb alles gezien en we weten dat je het geweldig gaat doen, dus we zullen je aanmoedigen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS