Formule 1

Motor Max Verstappen timede goed: "12 kilometer later en het was op weg naar de grid gebeurd”

Uitgegeven door Bart • 1 augustus 2022 07:02 • Print artikel

Max Verstappen moest door een haperende motor genoegen nemen met de tiende startpositie voor de Grand Prix van Hongarije. Achteraf mag Red Bull zich gelukkig prijzen dat het euvel op zaterdag opspeelde en niet op zondag. Volgens teambaas Christian Horner had de motor het ook op de racedag kunnen begeven en dan had de wereldkampioen geen punten gescoord. Nu ging hij er met een glorieuze overwinning vandoor.

Max Verstappen


"We hebben de motor vervangen, omdat er in de auto van Max een component was afgebroken", vertelt Horner in een reactie aan RaceFans. "Achteraf mogen we heel dankbaar zijn dat het op zaterdag is gebeurd. Zeker met zo'n resultaat, maar het scheelde maar een haartje. 12 kilometer later en het was op weg naar de grid gebeurd. We hebben ervoor gekozen om de hele motor te vervangen in plaats van hem te repareren en hebben voor Checo's auto hetzelfde gedaan."

Tijdens de race had Verstappen een probleem met zijn koppeling. "Dat was vroeg in de race en de temperatuur liep te hoog op. Daarom had Max een redelijke achterstand op Carlos Sainz, zeker tot de eerste stop. Na de pitstop hadden we het koppelingsprobleem onder controle en had Max een geweldige snelheid."

Horner had nooit verwacht dat Verstappen er na de tiende startpositie met de winst vandoor zou gaan. "We weten wat er op dit circuit mogelijk is en onze analyse vooraf liet zien dat we mogelijk vijfde of zesde zouden worden. Als Max dan wint vanaf P10 is dat ver voorbij alle verwachtingen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS