Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Mooie races Supercar Challenge powered by Hankook op de Hockenheimring in Baden-Württemberg

Uitgegeven door Johan Vis • 29 mei 2021 14:00

De tweede ontmoeting van de Supercar Challenge powered by Hankook vond plaats op de Duitse Hockenheimring in Baden-Württemberg. Dit keer waren naast de vier divisies die aan de openingsraces op Zandvoort meededen ook de GT & Prototypes weer van de partij.

Supercar Challenge powered by Hankook Hockenheim

De Hockenheimring is een ruim 4,5 km lang circuit dat werd aangelegd in 1932 en toen ruim 12 km lang was. Er zijn vele verbouwingen geweest, de meest recente in 2002 toen het door Hermann Tilke werd verbouwd om Formule 1-auto’s meer inhaalkansen te geven. Ook voor de Supercar Challenge is het daarmee een uitermate geschikt circuit en dat bleek tijdens de twee races dan ook duidelijk.

GT & Prototypes
Max Aschoff kon het thuisvoordeel helaas niet omzetten in het succes waarop hij hoopte. In de kwalificatie zette hij weliswaar zijn Ginetta Nissan G58 voor beide races op pole, maar een derde plaats overall in race 1 en een vroege uitvalbeurt in race 2 stemde hem niet tevreden. Deldiche Racing was juist wel euforisch met een zege voor Tom Boonen in de eerste en voor de equipe Tim Joosen en Steve van Bellingen in de tweede race.

GT
In de GT divisie was Bob Herber op Hockenheim heer en meester. In de eerste race passeerde de Lamborghini Super Trofeo van Herber als vijfde de finish en daarmee won hij in de GT’s voor Daan Meijer en Max Tubben. In de tweede race wist Herber zelfs de in theorie veel snellere Ligier LMP3 van Julien Schell voor te blijven, werd hij tweede overall en won hij opnieuw in de GT divisie, dit keer voor Peter Posavac en Max Tubben.

Supersport 1
De strijd in Supersport 1 is werkelijk fantastisch. De equipes van de broers Van den Berg en Dennis de Borst en Stan van Oord geven elkaar geen duimbreed toe. Bart Arendsen is in principe ook kanshebber op de zege en dat liet hij in de tweede race op Hockenheim zien, maar na een uitvalbeurt op Zandvoort had hij ook in de eerste race pech en zodoende kan hij zich nog niet mengen in de titelstrijd.

Supersport 2
De Supersport 2 begint een echt familieklasse te worden met drie vader-zoon equipes. Vader Robin en zoon Jerome Greenhalgh rijden al jaren samen en wellicht dat die ervaring hen in de Radical SR1 de zege in beide races opleverde. Peter Stox en zijn zoon Nick stuurden hun BMW M3 GT4 in beide races als tweede in de Supersport 2 over de meet en vader Eddie en zoon Melvin van Dam werden in hun Saker in beide races derde.

Sport
Verdriet en vreugde voor Chris Voet en Bart van den Broeck in de Sportklasse. In de eerste race vielen ze buiten hun schuld uit na contact met een andere deelnemer, maar de tweede race won de Belgische equipe. De Zilhouettes lieten zien hoe strijd om een podiumplek een race lang spannend kan zijn.