Karting • Chrono

Mooie podiumplaats voor Martien Peeters in NK KZ2+: “We blijven knokken tot de laatste wedstrijd”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2021 00:05 • Print artikel

EINDHOVEN – Het was een mooi titanengevecht tijdens het Nederlands kampioenschap karting in de KZ+-klasse op Kartbaan de Landsard. Dankzij twee raketstarts in zowel de pre-finale als de finale kon Martien Peeters op zijn Maranello lange tijd goed tegenstand bieden aan Edgar Oosting. Uiteindelijk ging Peeters met een zwaarbevochten podiumplaats naar huis vanuit De Landsard in Eindhoven. Met zijn tweede plek verstevigde de 35-jarige karter uit Wijchen zijn tweede plaats in het Nederlands kampioenschap. Hij kon tevreden terugkijken op zijn raceweekend.

Martien Peeters

In de training op zaterdag klokte Peeters nog de vijfde tijd, maar in de kwalificatie schroefde de coureur van TR Motorsport het tempo op met de tweede tijd in 44.410. Startend op de eerste startrij ging de karter in de pre-finale de strijd aan met kampioenschapsleider Edgar Oosting. “In de pre-finale had ik een goede start en ik kon direct de koppositie overnemen. In de eerste ronden was het stuivertje wisselen voor de eerste plaats. Helaas kon Edgar daarna wat bij me wegrijden. Tegen het einde van de race moest ik hard werken om Niels Koster achter me te houden, maar dat is gelukt. Die race ben ik als tweede geëindigd.”

“In de finale was het eigenlijk lange tijd hetzelfde verhaal”, zo vertelt Peeters na afloop van een spannende racedag. “Weer had ik een super start en lag ik 14 ronden op kop, maar ik had iets te veel gevraagd van mijn banden, waardoor ik in het tweede gedeelte wat moest inleveren. Oosting had dat beter voor elkaar en zo kon hij P1 weer van me overnemen.”

Teleurgesteld over het mislopen van de zege was Peeters dan ook zeker niet. “Ik kan heel tevreden zijn met mijn tweede plaats. Ik heb hiermee mijn tweede positie in het kampioenschap verstevigd, al is de eerste plaats wel wat verder weg nu. Met Oosting erbij is het niveau in de KZ2+ omhooggegaan. Uiteindelijk wil je natuurlijk ook van hem graag winnen. Het is een hele ervaren rijder. Vier jaar geleden had ik nog nooit gekart, ik ben koud ingestapt en doe nu volop mee in de strijd om de Top-3 in het Nederlands kampioenschap.”

Martien Peeters

“De resultaten komen zeker niet vanzelf, we werken er hard voor: fysieke training, training op de baan, data-analyse en constant kritisch zijn naar jezelf. Daarnaast hebben we de motoren goed op orde door de samenwerking met SRP Engines (Maik Siebecke). “Na drie jaar knokken zitten we er goed bij en er wordt wel degelijk rekening met mij gehouden. Karten blijft een moeilijk spelletje. Het is niet dat je zo maar even naar voren kunt rijden. We komen steeds op een hoger niveau. Als we alles voor elkaar hebben zoals dit weekend, kunnen we iedere race in de top 3 rijden.”

De strijd om de Nederlandse titel is nog niet beslist, maar daarvoor heeft Peeters wel wat geluk nodig. “Kampioen worden wordt nu lastiger. Dan moet ik dit jaar alle races voor Oosting finishen. Hij heeft op dit moment de beste kaarten in handen. Die titel gaat er komen, maar voor dit jaar moet je ook realistisch blijven. Een tweede plaats bij het NK zou oprecht mooi zijn. Maar dit neemt niet weg dat we dit seizoen tot de laatste wedstrijd blijven knokken”

Martien Peeters wordt in het karten ondersteund door Champion Lubricants, SP Tools, Maranello, SRP Engines en TR Motorsport en zijn vader als vaste waarde in het team. Daarnaast steunen de volgende partijen eveneens zijn raceactiviteiten: NGK Spark Plugs, SK Metals, ATS Transport BV, Van Wees Trailer Service, Westbrug Techniek, SH Car Parts, PVD Trucks, HTI Verhuur, Schmidt Trucks & Parts, Special Trucks BV, L.B. Gerrits Trucks, Binky Protein, EMS Health Club, Impact opleidingen, Nachtrust, Martin’s Place, Andre Weijers BV, Peeters Gipsafwerking, Ronco, Cafe Old Dutch, Muurvast klussenbedijf, Klusbedrijf van Embden, HVH Stukadoors, Autostuart Elst, GS Lijmwerken BV, DT Domotica, Castodian Safe Helmets en Teunissen Woningstoffering.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS