Autosport NL • NK Rally

Mooie boost voor de rallysport: GR Yaris Challenge in 2022 van start in Nederland

Uitgegeven door Johan Vis • 28 december 2021 12:53 • Print artikel

De rallysport in Nederland leeft: er komt een nieuwe Nederlandse rally Cup met internationale ambities, het Open Nederlands Rallykampioenschap was in 2021 spannender dan ooit met meer kanshebbers op de titel en nu kondigt Hans Weijs Motorsport de komst van de GR Yaris Challenge aan. Met circa tien deelnemende equipes en een imposante 261 pk sterke vierwielaangedreven Toyota GR Yaris als wedstrijdwapen belooft deze klasse het deelnemersveld in de Nederlandse rally’s een enorme boost te geven. Geïnteresseerde rallyrijders en teams kunnen nog tot 1 februari de auto geheel rally klaar aanschaffen met een korting van 5.000 euro.

GR Yaris Challenge in 2022 van start in Nederland

Initiatiefnemer Hans Weijs is blij verrast met de belangstelling voor de GR Yaris Challenge: “Onlangs hebben we op het rallycross circuit in Valkenswaard getest met een aantal potentiële deelnemers en inmiddels staat de teller op 5 verkochte auto’s.” De GR Yaris is een volbloed sportwagen, afgeleid van de WRC- winnende Yaris van Toyota Gazoo Racing World Rally Team. TV personality Jeremy Clarkson vindt de GR Yaris zijn ‘auto van het jaar’! En ook in Nederlandse media wordt de auto omschreven als ‘beste stuurmansauto’. De rallyversie wordt door HWM voorzien van Proflex dempers en verder zijn er weinig aanpassingen nodig. Met 261 pk (300 Nm) uit een 1,6 liter driecilinder turbomotor levert de vierwielaangedreven GR Yaris op elke ondergrond namelijk al fenomenale prestaties. Dat bleek wel toen Hans Weijs onlangs in de Twente Rally tijden in de top-10 op de klokken liet zetten. “De GR Yaris biedt enorm veel waar voor zijn geld, want de aanschafprijs is 75% lager dan die van een R5 (Rally2) en ook de running costs vallen veel lager uit,” aldus Hans Weijs. Het is bovendien een auto die ook heel gemakkelijk te onderhouden is door privé teams. De deelnemers aan de GR Yaris Challenge zullen in 2022 in 6 Nederlandse rally’s van start gaan. Bovendien kunnen de deelnemers zich onder begeleiding van Hans Weijs ook over de grens (Duitsland en België) verder bekwamen in de rallysport in rally’s die niet meetellen voor het eindklassement, maar wel enorm leuk zijn om te rijden!

De GR Yaris Challenge zal in het Service Park een opvallende verschijning worden, want de deelnemers zullen rond de hospitality unit en het centrale onderdelenmagazijn van de challenge gepositioneerd worden. Met hulp van sponsors zullen de deelnemers niet alleen strijden om de eer, maar ook voor een mooi prijzenpakket. Hans Weijs is bovendien niet alleen beschikbaar voor technische ondersteuning, maar ook als rijderscoach op een van de testdagen voorafgaand aan het seizoen.

Vanwege interesse uit Duitsland en België wordt er op de lange termijn (vanaf 2023) gekeken naar uitbreiding in onze buurlanden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS