Formule 1

Mogelijk een nieuwe produceer- en ontwikkelingspartner voor Ferrari

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 april 2021 09:09 • Print artikel

Ferrari heeft mogelijk een nieuwe produceer- en ontwikkelingspartner voor zijn GT-auto’s. Het lijkt erop dat Oreca deze rol gaat overnemen van het Italiaanse bedrijf Michelotto. Michelotto is al lange tijd partner van de Italiaanse autofabrikant.

Ferrari GT

Het Franse endurance-info meldt dat het familiebedrijf uit Padua, dat als sinds de jaren 70 de auto’s bouwt, voorbereidt en technische ondersteuning biedt, het contract gaat verliezen aan het Franse bedrijf. Michelotto heeft op dit moment de Ferrari 488 GTE’s en 488 GT3’s in haar beheer.

Oreca heeft in het GT-racen een opvallende naam opgebouwd. Zo was het verantwoordelijk voor de Dodge Viper GTS-R in de jaren 90 en de tweede generatie van de Saleen S7-R halverwege 2000. De Franse organisatie heeft haar basis op Magny Cours waar zij auto’s volledig kunnen opbouwen. Daarnaast heeft Oreca een hoofdkantoor in de buurt van Circuit Paul Ricard. Tegenover de Franse website wilde Oreca niet reageren op de geruchten. Er is overigens geen indicatie dat Oreca bij de bouw van de Ferrari LMH-auto betrokken gaat worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS