Karting • Karting Diversen

Mitchell van Dijk bewijst in nieuwe Energy-kart zijn waarde: winst tijdens BNL Kick-Off en ticket International Final!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2020 07:55

GENK – Als rookie in de Rotax Max Minimax-klasse maakte Mitchell van Dijk zondag direct indruk tijdens de BNL Kick-Off in Genk. De elfjarige karter uit Harderwijk denderde in de regen naar een klinkende dagoverwinning en won daarmee een ticket voor deelname aan de prestigieuze Rotax Max International Final. En passant liet hij zien dat hij op zijn nieuwe kart van Energy Corse ook dit seizoen een rijder is om rekening mee te houden.

Mitchell wint BNL kick off en ticket voor international Finals Le Mans

“Ik ben echt blij”, zei Mitchell kort nadat hij een forse beker en het ticket in ontvangst had genomen op het circuit van Genk. “Het was een heel lastig, competitief deelnemersveld. Dat maakt het extra leuk om mijn eerste overwinning in de Minimax-klasse te pakken. Ik had in de regen een minder goed resultaat verwacht, eerlijk gezegd.”

Mitchell bewees al veelvuldig dat hij een zeer talentvol rijder is. Zo werd de rijder van Zoet Racing onder andere Nederlands kampioen Rotax Max Micromax en werd hij in dezelfde klasse derde tijdens de Rotax Max Grand Finals. Maar onlangs debuteerde hij tijdens de Chrono Winter Cup op zijn nieuwe Energy Corse-kart nadat hij vorig jaar op een ander merk had gereden. Hoewel hij toen al knap tweede werd, was het voor Mitchell nog even aftasten hoe het in Genk zou gaan.

“Ik vind de Energy een heel fijne kart. Op een droge baan heb je nooit te veel grip.” Dat bleek dan ook wel uit zijn overwinning in de eerste finale, die de snelle Gelderlander op een droge baan pakte, mede dankzij de superieure motoren van Birger Bouvin. Het is een bewezen formule: de combinatie tussen Zoet Racing en Bouvin Power. Al jaren blijkt die ijzersterk.

Zo bewees Mitchell ook tijdens de tweede finale in de regen. “In de regen ben ik vandaag tweede geworden, dus dat ging ook heel erg goed”, zei hij. “We hadden de kart daarvoor iets anders afgesteld. Echt leuk dat het lukte hard te gaan in de regen.”

Mitchell van Dijk

Die resultaten samen waren goed voor een welverdiende winst van het dagklassement. Mitchell: “In de Winter Cup was ik al tweede, dus ik sta er goed voor. Ik denk dat ik wel kans maak in het Nederlands kampioenschap vooraan mee te doen. Maar we moeten de eerste ronde van het NK nog rijden. Ik weet nog niet precies hoe sterk de concurrentie is en er kan tijdens het seizoen van alles gebeuren.”

In ieder geval had Mitchell in Genk weer wedstrijdritme opgedaan. Samen met zijn klinkende resultaat zorgde dat ervoor dat hij met zelfvertrouwen aan de start staat van de eerste ronde van het NK. Die wordt later deze maand in Berghem gehouden. “Ik vind het een leuke baan. Als ik daar nog een keer win, krijg ik nog meer zelfvertrouwen!”

Door goed te blijven scoren hoopt hij zijn wens in vervulling te laten gaan. “Ik zou heel graag eens in het Energy fabrieksteam opgenomen willen worden om een WSK-wedstrijd 60cc rijden.”

Mitchell van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Zoet Racing, Bouvin Power, BCS, Hitec, Bachmühle, HR art, Reclame Sukses, Alacar, Resytech, Binkie Textielreclame, F&M Services, Brezan Harderwijk, A2B logistics, en Tomie’s vriend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS