Karting • Chrono

Mitch Heynert en Axel Goes tonen potentie van TBKart: tweede en vijfde op NK Rotax Max!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 maart 2022 01:15 • Print artikel

BERGHEM – Ze rijden allebei op een kartmerk dat ervoor zorgt dat ze worden nagekeken op de baan. Zeker nu ze bewijzen dat het een heel snelle kart is. Mitch Heynert uit Holthees en Axel Goes uit De Meern lieten afgelopen weekeinde tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max van Chrono Karting zien, dat TBKart een volwassen merk is, dat kan meedoen om de podiumplaatsen. Want zie: in de Senioren-klasse werd Mitch tweede en Axel vijfde.

Mitch Heynert met teambaas Robert Heynert en Axel Goes met TBKart ijzersterk optreden in NK Karting

Natuurlijk stonden ze zondag in Berghem na afloop van de Senioren-finale te glunderen, Mitch en Axel. Voor Mitch (17) was het een kwestie van ‘zie je wel’. Voor Axel (20) werd duidelijk dat hij de juiste keus had gemaakt door zijn OTK van vorig seizoen te verruilen voor een TBKart.

“Mitch presteerde vorig jaar heel goed en ik wilde die uitdaging graag aangaan”, legde Axel zijn overstap uit. “We kunnen heel goed met elkaar overweg. Op de baan en naast de baan. Daardoor worden we steeds beter en dat hebben we dit weekend bewezen. Vooral het resultaat van Mitch laat zien dat de kart heel goed is. We hebben de uitdaging om het merk groot te maken in Nederland. Daar wil ik graag deel van uitmaken.”

Mitch rijdt nu voor het tweede jaar op het Italiaanse merk wedstrijden. Dat hij op TBKart rijdt, is niet zo vreemd, aangezien het bedrijf van zijn ouders de Nederlandse importeur van het merk is. “Ik was de eerste in Nederland die er wedstrijden in de Rotax Max mee ging rijden”, zei Mitch. “De kart ligt hartstikke goed. Het is wat anders. Je ziet bijna alleen maar OTK-karts op wedstrijden. Het is misschien wat moeilijker om er voor het eerst mee te rijden, maar als je eenmaal de juiste afstelling hebt gevonden, ligt-ie perfect.”

De TBKart is met zijn fluorescerende groene livery een opvallende verschijning op de circuits. Daar genieten de twee rijders van, die dit jaar behalve in het NK ook in de BNL, BMC en de Euro Trophy te zien zijn. Mitch: “Je hoort tijdens het weekend de hele tijd: moet je die groene kart eens zien. Die TBKart, moet je eens kijken. Dat is leuk om te horen. En het is natuurlijk mooi dat ik in het tweede jaar op deze kart al vooraan kan meedoen.”

Mitch Heynert en Axel Goes snel met TBKart

Zijn vader, Robert Heynert, was dan ook maar wat trots op het resultaat van zijn rijders in Berghem. “We zijn verleden jaar begonnen met wedstrijden rijden, omdat we het merk wat meer in de kijker willen rijden. Mitch en Axel leren ontzettend veel van elkaar; ze zijn vrijwel even snel. We zijn met zijn allen aan het proberen om vooruit te komen en vandaag lijkt het erop, dat dat lukt”, sprak Heynert senior trots.

Dat juist hij TBKart importeert is niet zo vreemd. “Ik heb zelf ooit recreatief gekart en door het toeval ben ik bij TBKart uitgekomen. Dat heette toen nog TiBi. Nooit problemen mee gehad. Ze gingen nooit kapot. Ik ben er altijd supertevreden over geweest. TBKart is wel een hele tijd uit de kijker geweest, maar een aantal jaar geleden hebben we de import met de fabriek opgepakt. We krijgen nu heel veel ondersteuning van de fabriek en dat helpt ons enorm om vooruit te komen.”

Axel: “Vorig jaar reed ik op OTK. Dat ging ook goed, maar TBKart biedt een andere uitdaging. Wat me heeft overgehaald is dat de remmen heel goed zijn. Je kunt er veel later en agressiever mee remmen. De kart rolt goed door de bochten. Hij stuitert bijna niet, ligt gewoon goed. Het afstellen is makkelijk te doen. Je bent niet de hele dag bezig met zoeken. Je hebt één sessie nodig en dan weet je al welke kant je op moet. Hij presteert echt goed.”

Dat lieten de beide rijders in Berghem dus op overtuigende wijze zien. Axel: “Dat we hier zo goed presteren, was boven verwachting. Het doel was om met tenminste één rijder in de top vijf te finishen. Dat we dan op de tweede én de vijfde plek finishen, is boven verwachting!”

Wil je meer informatie over TBKart of eventuele testmogelijkheden? Stuur een mail naar: info@tbkart-netherlands.nl

Facebook TBKart Netherlands

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS