Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

MissionH24, toonaangevende safety car bij de 24U Le Mans Virtual; onderweg naar koolstofneutrale, emissievrije mobiliteit

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juni 2020 08:18 • Print artikel

MissionH24 staat op 13 en 14 juni 2020 in de schijnwerpers tijdens de 24 uur van Le Mans Virtual, met zijn waterstofprototype die als safety car fungeert tijdens de allereerste esports race in zijn soort. Achter het stuur op de rFactor2 simulator, LMPH2G testrijder Olivier Lombard en Aurélien Mallet, sim racer. Op 15 juni 2019 om 14:42 uur voltooide het MissionH24 waterstofprototype LMPH2G een ronde van het iconische 24 Hours of Le Mans circuit, enkele minuten voordat de vlag neerging om te beginnen aan de 87ste editie van 's werelds grootste endurancerace.

24H Le Mans virtual safety car

MissionH24 is pionier
MissionH24 is een initiatief van de Le Mans 24 Hours organisator, de Automobile Club de l'Ouest en GreenGT, een pionier in high-performance elektrische waterstof mobiliteit. Het project, ondersteund door Total, heeft tot doel waterstoftechnologie te promoten en autosport- en enduranceraces naar een tijdperk van koolstofneutrale, emissievrije mobiliteit te stuwen! Het uiteindelijke doel van het project is om de strijd tegen elkaar op te nemen in een speciale waterstofklasse tijdens de 24 uur van Le Mans 2024.

Ontwerp van GreenGT
Op 13 en 14 juni neemt het LMPH2G elektrische waterstofprototype, ontworpen door GreenGT en ontwikkeld om te racen door H24Racing, deel aan de 24 Uur van Le Mans Virtual, 's werelds grootste esports endurance-evenement georganiseerd door de ACO, FIA WEC en Motorsport Games. Het baanbrekende prototype zal het voortouw nemen voor de 50 teams op de grid, bestaande uit professionele coureurs en esports-specialisten. De auto zal voorzien zijn van een sportieve en speciale BWT livery voor dit bijzondere evenement. De LMPH2G zal worden gestuurd door Olivier Lombard, die de ontwikkeling van de auto als berijder deed, en door sim-racer Aurélien Mallet. Het voertuig zal ook dienen als safety car tijdens de race.

Wereld van de energietransitie
De komst van MissionH24 en het raceprototype in de wereld van esports bewijst de wijdverbreide aantrekkingskracht van de echte en virtuele raceomgevingen voor de mobiliteitssector. De energietransitie is een zorg die wordt gedeeld door mensen van elke generatie uit alle hoeken van de wereld, die graag onderzoeken welke praktische oplossingen de elektrische waterstoftechnologie kan bieden.

24H Le Mans virtual announcement

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS