Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Minder vermogen voor de LMP2-auto's in het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 april 2021 08:58 • Print artikel

Het prestatieniveau van de LMP2-auto’s in het FIA World Endurance Championship is aangepast. Dat hebben het FIA WEC Comité en de ACO besloten. Dit met als doel om het prestatie-window en het snelheidsprofiel tussen de LMH- en LMP2-klasse op alle circuits en weersomstandigheden te harmoniseren.

Racing Team Nederland

De Gibson-motoren, die exclusief gebruikt worden in de LMP2, gaan daardoor 400 kW leveren in plaats van de vorige limiet van 450 kW. Daarnaast mogen de teams enkel nog gebruikmaken van een enkele aero kit, overeenkomstig de Hypercar-klasse. Deze kit is verplicht voor het hele seizoen en gaat gelimiteerd worden tot de Le Mans-specificatie.

Het gewicht van de auto’s wordt verhoogd met 20 kilo en wordt daarmee in totaal 950 kilo. Vorig jaar werd al aangekondigd dat de 2021 Goodyear-bandspecificatie en het terugbrengen van het motovermogen 30 kW werden ingevoerd om het verschil tussen de LMH- en LMP2-auto te maken. Na de testfase en de consultatie met Goodyear en de teams heeft het comité echter besloten dat de vooraf vastgestelde compound het meest geschikt is, aangezien die consistente prestaties in alle omstandigheden garandeert.

Daarnaast gaat de vermogenslimiet ertoe bijdragen dat de kosten worden teruggebracht, waardoor de levensduur van de afzonderlijke componenten wordt verlengd. Het nieuwe prestatieniveau wordt in alle klassen, FIA WEC, European Le Mans Series, Asian Le Mans Series, van waaruit het LMP2-auto’s is toegestaan om de 24 uur van Le Mans te rijden, doorgevoerd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS