Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Minder paardenkrachten en gewicht voor de Le Mans Hypercars

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2020 06:10 • Print artikel

Het FIA World Motorsport Council (WMSC) heeft de reglementen voor de Le Mans Hypercar goedgekeurd, waardoor ze in lijn komen te liggen met het aankomende LMDh-platform. De WMSC heeft ingestemd om het aantal paardenkrachten van 785 naar 670 te verlagen en het gewicht om laag te brengen van 1.100 kilo naar 1.030 kilo.

Le Mans Hypercar

De aanpassingen zijn gemaakt om de auto hetzelfde vermogen, gewicht en aerodynamische prestaties te geven als de nieuwe LMDh-auto’s, die vanaf 2022 in de FIA World Endurance Championship en 24 Uur van Le Mans mogen uitkomen. Daarnaast is er overeenstemming over de algemene regels, zoals het Balance of Performance-systeem. De LMDh-auto’s blijven gebaseerd op een origineel LMP2-chassis. Dit zorgt er voor dat de hoop voor andere constructeurs vervlogen is om een eigen chassis te kunnen aanbieden.

De LMDh-auto’s blijven een achterwiel aangedreven hybride systeem behouden en een motor die een label van een fabrikant krijgen. Het bodywork moet de stijl van een fabrikant meekrijgen. In de LMH hebben de bedrijven de mogelijkheid om zelf een chassis te bouwen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS