Formule 1

Minder druk voor Max Verstappen na veroveren van de wereldtitel? "Wanneer je zoiets als dat bereikt dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 januari 2022 06:08

Max Verstappen heeft sinds 2021 zijn eerste wereldtitel Formule 1 binnen en de kenners zeggen dat er nog vele kampioenschappen gaan volgen. Volgens oud-coureur Mario Andretti, die altijd al fan van de Nederlander was, heeft het binnenhalen van de eerste titel een enorme invloed op je. De grootste last is namelijk van je schouders gevallen zodra het ultieme doel is bereikt.

Max_world_champion_2021 champagnedouche

“Je kunt zeggen wat je wilt, maar als je dat doel hebt bereikt, valt er veel druk van je schouders”, aldus Andretti tegen RacingNews365 over het winnen van de wereldtitel in de hoogste categorie van de autosport. “Er is geen betere situatie om meer te ontspannen. Soms is dat de status van je eigen geest, je mindset, je doet dingen nog beter. Max zit in een goede positie. Hij vocht zo hard en nu omarmt hij waarschijnlijk de kans om het nog een keer te doen. Dat is wat je aanjaagt, dat is wat je gemotiveerd houdt. Maar hij heeft tenminste die ene binnen, wat groots is. Ik kan alleen maar mijn gedachten uitdrukken over een situatie zoals deze, wanneer je iets bereikt wat je ultieme doel is. Wanneer je dat eindelijk doet, oh mijn god, van daaruit kan het alleen maar beter worden!”

Max_world_champion_2021_trofee
De Amerikaan gelooft ook dat met de titel in de 'pocket' de support in 2022 alleen maar groter voor hem gaat worden. “Wanneer je zoiets als dit bereikt, dan is het zo dat de fans een ander soort waardering krijgen”, legt de voormalig F1-coureur uit. “Je kunt zien hoe sterk de Verstappen fanbase al was, door die oranje pluimen te tonen en al dat soort dingen. De tribunes staan vol voor hem. Je hebt het vertrouwen in jezelf gerechtvaardigd en je weet dat zij nu die speciale waardering voor je hebben dat je het gedaan hebt, dus dat is helemaal goed. Al deze dingen werken positief en dat werkt voor je, dat is waarvoor je zweet!.”

Max_Verstappen_op_de_schouders

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS