Autosport NL • Autosport NL Diversen

Milan Teekens wint eerste race Mazda MX 5 Cup tijdens Gamma Racing Days + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 26 september 2020 15:29 • Print artikel

Race 1 van de Mazda MX5 Cup tijdens de Gamma Racing Days is een prooi geworden van Milan Teekens. Hij hield polesitter András Király en Marcel Dekker achter zich. Het drietal verzorgde op het TT Circuit in Assen een uitermate spannende race die smaakte naar meer.

Maxime Oosten en Milan Teekens

Vanaf de start had Milan Teekens meteen de vaart er goed in. Hij kwam aan de leiding door András Király voorbij te steken. Marcel Dekker sloot aan op de derde plaats. Király probeerde uit alle macht de positie van Teekens terug te pakken. Hij zette de snelste ronde neer en probeerde de aanval te wagen bij Teekens, maar kwam er niet voorbij.

Met nog acht minuten te gaan barstte de strijd echt los tussen Dekker, Király en Teekens. Het drietal bleef de hele tijd dichtbij elkaar. Ze waren op een gegeven moment zelfs aan het wheelbangen, maar uiteindelijk ging Teekens er met de winst van door. Király kwam als tweede over de finish en Marcel Dekker werd derde.

Maxime Oosten, de teamgenoot van Milan Teekens, moest flink vechten voor zijn vierde plaats. Oosten lag er bij de start goed bij, maar moest naar de pits, omdat de transponder niet in de auto zat. Vanaf de zestiende plaats kon hij zijn weg vervolgen. Oosten haalde flink wat coureurs in en zijn opmars leidde tot een vierde plaats. Net geen podium voor hem.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS