Formule 1

Mike Krack verwelkomt kritische Alonso: "Hij kan van Aston Martin weer een frontrunner maken!"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2022 06:40 • Print artikel

Fernando Alonso verraste de F1-wereld door ineens aan te kondigen dat hij zijn team van Alpine, wat hem in het verleden veel succes bracht toen het nog Renault heette, omruilde voor een lange termijn verbintenis met Aston Martin. Het is typerend voor de Spanjaard, die zijn reputatie van de meest veeleisende coureur op de grid daarmee maar weer eens bevestigde. Ook bij Aston Martin zijn ze voorbereid op zijn komst. Teambaas Mike Krack hoopt dat Fernando Alonso volgend jaar ‘kritische vragen’ gaat stellen aan zijn team en zijn mening zal uiten. Dat hij zijn mening niet onder stoelen of baken steekt bleek nog eens eind 2018 toen hij vertrok bij McLaren, nadat McLaren en Honda hun prestaties mar niet verbeterden. Minder bekend is dat hij wel degelijk een hele positieve kant heeft. Gedurende zijn hele carrière heeft hij namelijk zijn prijzengeld met teamleden gedeeld. Van welke coureur in de paddock kan dat ook worden gezegd?

Fernando_Alonso
Fernando Alonso

Illustere carrière
Na McLaren ging hij enduranceracen met Toyota en slaagde hij erin om twee keer de 24 Uren van Le Mans te winnen. Ook geen gemakkelijke opgave! In 2021 keerde hij terug in de Formule 1 met Alpine. Het team waarmee hij zijn grote successen had behaald, weliswaar toen nog onder de naam Renault. Alonso heeft 32 races gewonnen in zijn illustere carrière, waarvan veertien tijdens zijn kampioenschapswinnende jaren bij Renault in 2005 en 2006. Het Franse Alpine-team bezorgde hem in Qatar zijn 98e podium in zijn F1-carrière tegen het einde van het seizoen, maar nadat de twee partijen er niet in slaagden om tot overeenstemming te komen over een nieuwe deal, besloot de tweevoudig wereldkampioen te vertrekken.

Niet voor niets kampioen
Zijn nieuwe bestemming is Aston Martin nu Sebastian Vettel met pensioen gaat, dus Lawrence Stroll heeft de ene wereldkampioen verruild voor een andere. Er wordt nu driftig gespeculeerd dat Alonso het kwakkelende Britse team volgend seizoen hard zal pushen in zijn voortdurende streven naar uitmuntendheid. Teambaas Mike Krack maakt zich daar geen zorgen over, sterker nog, hij verwelkomt het. "Nou, hij is een kampioen, er is een reden waarom ze [kampioen] zijn en dat is omdat ze erg competitief zijn", vertelde Krack aan Sky Sports. "Ze stellen de juiste vragen, ze pushen de teams tot het uiterste en we vinden het belangrijk voor ons om zo iemand te hebben die ook ongemakkelijke vragen stelt. Het duwt ons gegarandeerd een stap verder, dus ik denk dat het voor het team het juiste is om zulke mensen te hebben."

Ervaring en snelheid
Met een combinatie van ervaring en talent, ziet Krack Alonso als de perfecte match voor Aston Martin in de toekomst. "Nou, ten eerste is Fernando supersnel en ik denk dat dat het eerste criterium is", voegde de 50-jarige Duitser eraan toe. "Dan is hij erg hongerig, erg competitief en normaal gesproken, met zijn hoeveelheid ervaring, is het erg moeilijk om dat nog steeds te hebben. Dus we zijn, denk ik, bevoorrecht dat we deze combinatie van ervaring en concurrentievermogen en snelheid in ons team hebben. Ik denk dat hij de juiste coureur is voor onze reis om van Aston Martin weer een frontrunner te maken."

Aston_Martin_actie_zijkant_chicane GP ItalyBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS