0 • Autosport Internationaal Toerwagens

Mike Conway in Braziilie weer een vaste roll; op weg naar Toyota?

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 november 2014 14:47

Na zijn overwinning in Bahrein tijdens de voorlaatste ronde van het World Endurance Championship, mag Mike Conway ook in Brazilië zijn opwachting maken in de Toyota TS040 Hybrid. De Engelse coureur komt wederom met Alexander Wurz en Stephane Sarrazin aan de start.



De Toyota-reserverijder vervangt Kazuki Nakajima omdat de Japanner geen visum heeft kunnen regelen voor Brazilië. “Kazuki is niet in staat om te racen door vertragingen in de visa aanvraag procedure, wat bij de controle van het team ligt”, aldus een woordvoerder van het team uit Keulen.

Naast Bahrein nam Conway ook in Austin al de plek in van Nakajima. De Japanse coureur had toen verplichtingen in de Super Formula in Japan. In Bahrein kon de voormalig F1-coureur niet deelnemen, omdat hij verplichtingen had in de Super GT.

Het is dus alweer de derde deelname van de Brit aan een WEC-race dit seizoen. Het lijkt er op dat Conway op weg is om Nicolas Lapierre te vervangen, welke vorige maand naast de nummer 8 auto van het team werd gezet. Toyota heeft dan wel de optie gelicht in het contract van de Fransman, maar dit schijnt alleen een testrol voor het Japanse team te behelzen. Daarnaast staat Toyota de coureur niet in de weg als hij een overstap wil maken naar Nissan, de nieuwe fabrikant in de LMP1-klasse.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS