Formule 1

Mika Salo ziet wel iets in gek plan met reversed grid: "De Amerikanen weten hoe ze een show moeten neerzetten"

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2020 10:46 • Print artikel

De Formule 1 zinspeelt op een nieuwe opzet van de kwalificatie. Een sprint race met reversed grid op basis van de WK-stand moet de startvolgorde voor de hoofdrace gaan bepalen. Het is de vraag of alle teams zich achter dit plan scharen, maar oud-coureur Mika Salo ziet er wel wat in. "Het is het proberen waard", aldus Salo in de Finse krant Ilta Sanomat. "Het is een interessant experiment."

F1 Silverstone


"Alles nieuws is het proberen waard", denkt de oud-coureur van Lotus, Tyrrell, Arrows, British American Racing, Ferrari, Sauber en Toyota. "Ze proberen de F1 spannender te maken en de Amerikanen weten wel hoe ze een show moeten neerzetten."

Mercedes is tegen het plan en Salo denkt dat de coureurs er ook niet blij mee zullen zijn. "Voor de coureur is het niet leuk, omdat je gestraft word voor goede resultaten. In dat opzicht is het niet eerlijk, maar het is anders voor degenen met een goede auto die toch wel iedereen in kunnen halen. Je krijgt wel meer variatie met mindere auto's op de kop van de grid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS