Formule 1

Mika Hakkinen had het mis over Max Verstappen: "Ik dacht dat hij te jong was"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2022 04:08

Mika Hakkinen was kritisch toen Max Verstappen in 2015 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Formule 1 maakte. De tweevoudig wereldkampioen uit Finland vond destijds dat Verstappen te jong was om de stap naar de F1 te maken. Terugkijkend op die periode en de afgelopen jaren kan Hakkinen concluderen dat hij het toen verkeerd gezien heeft.

Max Verstappen


"Ik zou zelf er nooit voor kiezen om zo'n jonge coureur in een F1-auto te zetten", zei Hakkinen destijds, maar daar komt hij nu in een reactie bij Motorsport.com op terug. "Op het moment dat Max op zo'n jonge leeftijd begon, had ik daar kritiek op. Ik dacht dat hij te jong was voor de Formule 1, maar gelukkig had ik het mis. Max heeft het gevoel versterkt dat jonge meisjes en jongens veel eerder klaar zijn voor het grote werk. Je moet ze laten praten en luisteren naar wat ze te zeggen hebben."

Hakkinen is onder de indruk van de prestaties van Verstappen. "Hij heeft het sindsdien geweldig gedaan. Toen ik zo jong was, 16 of 17, was ik nog aan het karten. Het was enorm competitief en je moest op de toppen van je kunnen presteren. Zelf had ik wel het gevoel dat ik overal klaar voor was. In die tijd keek niemand om naar zo'n jonge mensen. Niemand dacht destijds dat zo'n jong iemand al klaar was voor de stap naar de Formule 1. Maar de tijden zijn veranderd. Mensen ontwikkelen zich veel sneller, simpelweg omdat ze alle tools hebben om dat te doen. De teams zijn ook veel beter georganiseerd dan in het verleden. Het is ook makkelijker om met de grote jongens mee te doen, al heb je natuurlijk wel talent, toewijding en discipline nodig. Het mag duidelijk zijn dat Max het geweldig gedaan heeft."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS