Formule 1

Mika Hakkinen gelooft niet in vertroebelde relatie Leclerc en Binotto: "Heeft geen invloed op succes"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 december 2022 08:17 • Print artikel

Ferrari kwam afgelopen week met een statement waarin werd aangekondigd dat teambaas Mattia Binotto per direct zou vertrekken bij het Italiaanse team waar hij maar liefst 28 jaar lang werkaam was. Er gingen geruchten de ronde waarin werd gesuggereerd dat Charles Leclerc en Binotto de laatste tijd niet meer zo goed door één deur konden. Volgens tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is er niets waar van deze verhalen.

Mika Hakkinen

Het team kenden ups, maar vooral veel downs het afgelopen seizoen. Naast veel technische problemen, gooide strategie en rijdersfouten ook veelvuldig roet in het eten. Ook zorgde waren er hardnekkige geruchten dat de band tussen Binotto en Leclerc niet meer op-en-top best was.

In gesprek met Sky Sports deed de Finse coureur zijn zegje: "Ik weet het niet hoor. Toen ik zelf nog reed was het niet de vraag of je elkaar mocht, maar hoe toegewijd, goed en intelligent iemand was. Dat is het allerbelangrijkste. Het gaat er niet om of je iemand aardig vindt of niet. Dat heeft helemaal geen invloed op succes."

"Je moet goed omgaan met het talent, de kennis en dus de toewijding van mensen. Ik vraag me dus af of het verhaal wel klopt. Het is enorm jammer om Binotto te zien vertrekken. Hij is een geweldige vent met een prachtige persoonlijkheid."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS