Formule 1

Mick Schumacher: "Tijden zijn nu anders en je moet gewoon realistisch blijven"

Uitgegeven door Bart • 4 oktober 2021 12:50 • Print artikel

Mick Schumacher en Nikita Mazepin hebben in hun debuutjaar weinig strijd kunnen leveren. De auto van Haas is domweg te langzaam en de ontwikkeling werd al voor het seizoen gestaakt. De Amerikaanse formatie richt alle pijlen op de nieuwe auto voor 2022 als de nieuwe reglementen in werking treden.

Mick Schumacher


Voor de rookies Schumacher en Mazepin restte een leerjaar waarin weinig eer te behalen viel. "We bouwen aan iets en al die punten nemen we mee naar volgend jaar", aldus Schumacher in de podcast In the Fast Lane. "We hebben hoge verwachtingen van de auto van volgend jaar. Het ziet er allemaal goed uit."

"We zijn vroeg met die auto begonnen, eerder dan alle andere teams. Dat konden we doen omdat we de auto van dit jaar niet doorontwikkeld hebben. Hopelijk kunnen we komend jaar een grote stap zetten. Ik voel me goed binnen dit team en kijk ernaar uit om volgend jaar de strijd aan te gaan."

Als Formule 2-kampioen moet Schumacher het in de Formule 1 voorlopig stellen met een bijrol in tegenstelling tot zijn vader Michael Schumacher. "Het komt maar zelden voor dat een coureur in de Formule 1 direct om de prijzen meedoet. Ik denk dat alleen Lewis en mijn vader dat voor elkaar kregen. Tijden zijn nu anders en je moet gewoon realistisch blijven. Je moet haalbare doelen stellen. Voor ons was dat bijvoorbeeld het halen van Q2 en de strijd aangaan met Williams en Alfa Romeo. In sommige gevallen is dat gelukt en dat motiveert. Daardoor blijf ik op mijn tenen lopen om steeds maar beter te willen worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS