Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mick Schumacher start F2 met goed gevoel: "Met de snelheid zit het wel goed"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2020 12:18 • Print artikel

Mick Schumacher startte het eerste weekend van de Formule 2 met een elfde en zevende positie. De Prema-coureur klom in de afsluitende sprintrace vier plaatsen en had wellicht nog verder naar voren kunnen komen. "De safety car haalde het ritme eruit", zegt de jonge Duitser in een reactie.

Mick Schumacher


"Maar we konden nog altijd vier plaatsen winst boeken en als zevende eindigen", vertelt Schumacher. "Dit weekend heeft laten zien dat het met de snelheid wel goed zit. Er had nog meer ingezeten, maar ik kwam Nobuharu Matsushita niet voorbij. Hij verdedigde zijn positie heel goed. Gelukkig kunnen we over vijf dagen weer aan de bak. De auto voelt goed op dit circuit."

Teamgenoot Robert Shwartzman pakte een derde en een vierde plaats in Spielberg. "Ik kan wel zeggen dat ik nu geleerd heb hoe ik moet starten. Dit was een goede start en hier kan ik op verder bouwen. Ik verloor een positie en na de herstart was het moeilijk inhalen. Iedereen zat zo dicht op elkaar dat iedereen DRS had. Maar het was een positief eerste weekend. We hebben waardevolle punten gehaald en we weten waar we nog kunnen verbeteren."

Hoe verging het met de overige leden van de Ferrari Driver Academy?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS