Formule 1

Mick Schumacher over aanvaring met Vettel: "We zijn racers en gaan allemaal voor een gaatje"

Uitgegeven door Bart • 11 mei 2022 05:05 • Print artikel

Mick Schumacher reed een sterke Grand Prix van Miami totdat de safety car en een aanvaring met Sebastian Vettel hem terugwierpen. De Duitser moest uiteindelijk genoegen nemen met de 15e plaats, exact dezelfde positie als waar hij de race gestart was. Daardoor blijft de Haas-coureur op nul WK-punten staan, maar hij was er opnieuw dichtbij.

Mick Schumacher

Schumacher was in zijn Haas opgeklommen tot een plaats in de top 10, maar de safety car hielp niet mee. De Duitser maakte zelf geen pitstop en zag coureurs achter hem dat wel doen. Tegen verse banden bleek het lastig vechten te zijn.

"De auto was echt heel goed en het is echt jammer dat we geen punten hebben gescoord. Ik denk dat dit onze beste race van het jaar tot nu toe was. We zijn allemaal racers en gaan allemaal voor een gaatje. Het zou sowieso lastig zijn geweest tegen coureurs op verse banden, maar het is heel jammer dat de race zo geëindigd is. We zijn op weg naar punten, maar die zullen echt nog wel komen. We moeten alleen nog wat langer geduld hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS