Formule 1

Mick Schumacher op weg naar eenzelfde toekomst als Nyck de Vries: "Of het binnen ons team is of ergens anders"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 januari 2023 07:00 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft aan dat hij de recent vastgelegde Mick Schumacher wil laten gaan, wanneer er een mooie kans voor de Formule 1-coureur voorbij komt. Het team uit Brackley geeft vaker zijn testcoureur vrij, zoals het team in het verleden ook met Nyck de Vries deed. De 27-jarige kwam bijvoorbeeld in actie voor Aston Martin, McLaren en Williams en reed voor het laatst genoemde team een mooie uitslag in Italië. Uiteindelijk zorgde deze prestaties ervoor dat hij een zitje voor 2023 kreeg aangeboden bij het team van AlphaTauri. Wolff zegt nu dat hij de jonge Duitser geen strobreed in de weg zal leggen, wanneer er een dergelijke mooi kans voorbij komt voor de zoon van de legendarische Michael Schumacher.

Toto Wolff

“Op dezelfde manier als we Nyck hebben laten gaan om hem een carričre te laten bereiken, dat is ook iets wat voor Mick kan gebeuren”, zegt Wolff tegen GPFans. “Of het nu binnen ons team is of ergens anders, we weten het niet. De belangrijkste factor is zijn persoonlijkheid. Hij is een goed opgeleide, intelligente en getalenteerde jongeman. Je ziet dat gedurende zijn loopbaan die erg goed is en ik geloof dat we hem een veilige omgeving kunnen bieden om zich verder te ontwikkelen., hij kan in de toekomst een goede coureur met een permanent stoeltje zijn.”

Schumacher kende afgelopen seizoen een lastig jaar bij het Haas F1 Team. De Duitser kon Kevin Magnussen niet overklassen en reed een behoorlijk aantal schades. Het zorgde er voor dat zijn contract niet verlengd werd bij het Amerikaanse team en dat hij uit de Ferrari Academy vertrok. De grote vraag is hoe de coureur nu verder kan groeien als test- en reservecoureur bij Mercedes. “Wat een enorme bijdrage gaat leveren, is dat hij een jaar in de nieuwe auto heeft gereden”, aldus de Oostenrijker. “Hij zit nu twee jaar in de Formule 1, kent de banden, hij kent de moeilijkheden die inherent zijn aan het DNA van de nieuwe generatie Formule 1-auto’s. Hij zal ongelofelijk behulpzaam zijn in de simulator en het beoordelen van de auto in zijn algemeenheid. Het zal goed zijn om hem op de baan te hebben, in de briefing room en hij is een ongelofelijk jonge coureur. Vanuit dat perspectief, hebben we zeker gewonnen door Mick die zich bij het team voegt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS