Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mick Schumacher maakt plannen bekend voor 2020 en wil zich bewijzen: "Waardevolle lessen geleerd"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 28 november 2019 14:14 • Print artikel

Mick Schumacher de zoon van de legendarische zevenvoudige F1 wereldkampioen Michael Schumacher maakt komend seizoen opnieuw deel uit van de line-up van PREMA Racing voor het FIA Formule 2 kampioenschap. De Duitser zal in 2020 samen met de Russische Robert Shwartzman het rijderskoppel vormen. In 2018 won Schumacher het F3 kampioenschap voor Daniel Ticktum en Shwartzman.

FIA F2 Mick Schumacher


Met nog 1 race te gaan staat Myck Schumacher op de twaalfde plaats in het F2-kampioenschap van 2019. Nyck de Vries pakte eerder al de titel als eerste Nederlander ooit. De jonge Schumi wil het nieuwe seizoen vooral gebruiken om zijn vergaarde kennis en ervaring te gebruiken en zich zo te bewijzen.

"Ik ga beginnen aan mijn tweede F2-seizoen waarin ik waardevolle lessen geleerd heb, de manier hoe met de auto om te gaan en het werken in een groter team", zei Schumacher. "Ik zal zeker bouwen op deze ervaring als ik het nieuwe seizoen in ga en kan niet wachten om te beginnen. Om weer bij PREMA te zijn voelt gewoon natuurlijk omdat we al zo lang samenwerken en groeien. Ik kan ze alleen maar weer bedanken voor hun vertrouwen in mij. Ik zal zeker alles geven om mij te bewijzen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS