Formule 1

Mick Schumacher maakt Haas compleet: "Hij heeft deze kans zelf verdiend"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 08:32 • Print artikel

In 2021 staat de naam Schumacher weer op de grid van de Formule 1. In navolging van de dinsdag aangekondigde Nikita Mazepin heeft Haas F1 Mick Schumacher aangekondigd als tweede coureur. Op dit moment leidt de 21-jarige Duitser, lid van de Ferrari Driver Academy, het Formule 2-kampioenschap. Daarmee zijn de twee vervangers van Romain Grosjean en Kevin Magnussen bekend.

Mick Schumacher Haas F1


"Ik ben blij dat we in staat zijn om Mick Schumacher in onze line-up voor volgend jaar aan te kondigen en ik kijk er naar uit om hem in het team te verwelkomen", aldus teambaas Guenther Steiner op de website van Haas F1. "Het Formule 2-kampioenschap heeft lange tijd gediend als testterrein voor talent en het deelnemersveld van dit jaar is ongetwijfeld één van de meest competitieve van de afgelopen seizoenen. Mick heeft races gewonnen, podiums verzameld en excelleerde in 2020 tegenover behoorlijk uitzonderlijke talenten."

"Ik geloof sterk dat hij deze kans verdiend heeft", aldus Steiner. "Op basis van zijn prestaties verdient hij het om te promoveren naar de Formule 1. Voor ons als team is het een kans om ons te ontwikkelen en nieuwe coureurs verder klaar te stomen voor het grote werk als we 2021 ingaan. We leggen nieuwe bouwstenen om als team verder te groeien en daarin kijk ik uit naar de bijdrage van Mick. Zowel op als naast de baan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS