Formule 1

Mick Schumacher kijkt uit naar sprintweekend, maar komt met kritiek: "Het voelt soms wat gehaast"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juli 2022 06:05 • Print artikel

Komend weekend reist het complete Formule 1-circus met aanhang af naar de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg voor de elfde Grand Prix van het seizoen. Mick Schumacher hoopt net als in Groot-Brittannië goede zaken te doen, in Engeland scoorde de Duitser voor het eerst punten in de Formule 1.

Mick Schumacher

Het weekend verloopt net ietsje anders als normaal. Dit weekend wordt er weer een sprintrace verreden op zaterdag. De kwalificatie vindt dan plaats op vrijdag, als er pas één vrije training is gereden. Het eerste sprintrace-weekend dit seizoen was in Imola. Hier deed Schumacher al goed mee in de sprintrace en heeft er alle vertrouwen in dat het dit weekend weer voor mee kan strijden om de punten, wel heeft de Formule 2-kampioen van 2020 een klein kritiek puntje op het format: “Ik kijk er naar uit om gewoon naar Oostenrijk te gaan. Het is een geweldige baan, een geweldige locatie en het is altijd leuk. Het is meestal mooi weer, dus ik neem mijn fiets mee en ga fietsen met het team." "

Ik heb in de Formule 2 veel sprints gedaan in een bepaald format, maar ik vind het leuk om vrije trainingen te rijden en de auto echt te perfectioneren en dan de kwalificatie in te gaan. Alles bouwt zich op naar dat grote evenement, je hebt in een weekend zoals dit één vrije training, en dan direct al de kwalificatie op vrijdag. Op zaterdag heb je nog een vrije training en de sprintrace, op zondag is dan het grote evenement, maar het kan soms best gehaast aanvoelen.”

Het circuit ligt op een hoogte van 677 meter en dat betekent dat de weersituatie snel kan veranderen. Van Schumacher mag er best een plensbui vallen: “Ik wil rijden op een natte baan, ik wil dat het regent. Ook dit jaar met de auto helpt het zeker, dus dat helpt natuurlijk voor de motivatie in de regen. Als je al de gedachte hebt dat je blij bent met regen, kan dat veel veranderen in hoe je het benadert in vergelijking met iemand die niet van regen houdt en niet wil rijden - het draait allemaal om mentaliteit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS