Formule 1

Mick Schumacher en Callum Ilott maken hun opwachting in de Formule 1 op de Nürburgring: "Ik ben super blij"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 september 2020 16:09 • Print artikel

Mick Schumacher maakt tijdens de Grand Prix van Duitsland in de Eifel zijn debuut in de Formule 1. De Duitser rijdt de eerste vrije training voor Alfa Romeo Racing op de Nürburgring. Overigens is de zoon van Michael Schumacher niet de enige debutant. Ook Callum Ilott stapt in een F1-bolide, maar dan in die van Haas.

Mick Schumacher F1

“Ik ben super blij met deze kans in de vrije training”, blikt Schumacher vooruit. “Het feit dat mijn eerste deelname voor mijn thuispubliek op de Nürburgring plaatsvindt, maakt het nog een specialer moment. Ik wil Alfa Romeo Racing danken en de Ferrari Driver Academy voor het geven van deze kans om weer aan de Formule 1 te proeven, anderhalf jaar na mijn eerste algemene test in Bahrein. De komende 10 dagen ga ik mijzelf goed voorbereiden, zodat ik het best mogelijk werk kan verrichten en wat waardvolle data voor het weekend kan verzamelen.”

Callum Ilott is de gevaarlijkste rivaal van de Duitse coureur voor een F1-stoeltje en is ook blij met zijn kans in de Eifel. “Het is echt een privilege om mijn eerste run in een vrije trainingssessie te doen”, legt de coureur uit. “Vooral om het met het Haas F1-team te doen. Het is ongelooflijk om de kans te krijgen op een baan die een van mijn favorieten is. Het was waar ik in 2015 mijn eerste podium van mijn carrière scoorde. De Nürburgring betekent veel voor mij en het is een baan met een echt erfgoed. Dus is het fantastisch dat ik mijn eerste keer tijdens een Formule 1-weekend daar heb. Dank aan het Haas F1 Team en de Ferrari Driver Academy om mij zo’n mooie kans te geven. Het zou echt plezier en opwinding moeten geven. Ik ben van plan om er het beste uit te halen, ik kijk er zeker naar uit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS