Formule 1

Mick Schumacher baalt na mislopen van punten in Barcelona: "We wisten dat het krap zou worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 mei 2022 18:02 • Print artikel

Mick Schumacher begon de Grand Prix van Spanje vanaf de tiende positie. De jonge Haas-coureur leek zeer lange tijd op weg om zijn eerste punten in de Formule 1 te scoren. Het was Schumacher niet gegund, en richting het einde van de race verloor hij veel posities. Uiteindelijk kwam de Duitser niet verder dan P14.

Mick Schumacher

Na wat gehannes bij de start, het terugvallen van teamgenoot Kevin Magnussen, Lewis Hamilton, Carlos Sainz én de uitvabeurt van Charles Leclerc lag de jonge Duitser ineens op P7. Hamilton en Sainz vochten zich terug naar voren en lazen Schumacher de les. Zelfs na deze inhaalactie leek hij op puntenkoers, na 65 verreden rondjes bleek echter niets minder waar. De tweestopper pakte niet goed uit voor hem. De banden van de Duitser gaven in de eindfase de geest en hij verloor een groot aantal plekken, hij kwam over de eindstreep als veertiende.

“Het is best jammer. Het is duidelijk dat we wisten dat het krap zou worden met de tweestops en het loonde niet helemaal om buiten te blijven, dus het is iets om te leren, iets om te begrijpen en vanaf hier verder te gaan. Het was een geweldige zaterdag en we hadden ook een zeer schone vrijdag, wat erg gunstig is. We hadden een goede start, een goede eerste ronde en dat is alles wat je wilt vanaf vandaag. Misschien was het tempo er gewoon niet vandaag, maar hopelijk zal dat in Monaco gebeuren, dus we blijven pushen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS