Formule 1

Mick Schumacher: "Mijn vaders records zijn er om te worden gebroken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 06:30 • Print artikel

SOCHI - Lewis Hamilton staat op het punt om het record van 91 overwinningen in de Formule 1 van Michael Schumacher te evenaren. Diens zoon Mick zei dat zijn vader hem vertelde 'dat records er zijn om gebroken te worden. Lewis Hamilton kan dit weekeind tijdens de Grand Prix van Rusland het record van de Duitser voor wat betreft het aantal overwinningen evenaren.

Mick Schumacher F2


Schumachers huidige gezondheidstoestand is een nauwlettend bewaakt geheim sinds zijn ski-ongeluk in Frankrijk, bijna zeven jaar geleden. Zijn zoon Mick, die zijn voorsprong in de Formule 2 - de feederserie naar de Formule 1 - uitbreidde nadat hij zaterdag in Sochi had gewonnen, zei: "Het is ieders doel in de sport om records te breken en Lewis heeft een zeer, zeer goede periode gehad."

"Uiteraard zien we het vanuit de positie van de familie bekijken we het ook van de goede kant. Het is goed voor de sport en Lewis is zeer invloedrijk geweest in de F1. Maar het volgende doel voor mij zou zijn, als ik de stap in de Formule 1 kan maken, is dat record te breken."

Schumacher, 21, is een lid van de Ferrari junioracademie en zou volgend seizoen al een F1-coureur kunnen zijn. F1-motorsportbaas Ross Brawn, die de zeven wereldkampioenschappen van Schumacher, eerst bij Benetton en daarna bij Ferrari, leidde, zei: "Mick rijdt momenteel uitstekend in de Formule 2. Hij zal zeker binnenkort op de F1-grid staan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS