Formule 1

Mick Schumacher: "Mijn achternaam zorgt niet voor extra druk, het motiveert me"

Uitgegeven door Bart • 5 maart 2021 07:02 • Print artikel

Damon Hill en Nico Rosberg zijn voorbeelden van coureurs die in navolging van hun vader wereldkampioen in de Formule 1 zijn geworden. Er zijn nog veel meer voorbeelden van coureurs die de druk van hun achternaam juist niet aankonden. Bij de presentatie van de nieuwe auto van Haas ging het in het geval van Mick Schumacher ook over zijn achternaam, maar de 21-jarige Duitser is er juist enorm trots op en zegt geen extra druk te voelen.

Mick Schumacher


"Ik ben heel blij met de achternaam Schumacher en heel blij dat ik die naam weer naar de Formule 1 heb kunnen brengen", aldus Mick Schumacher in gesprek met de media. "Ik ben er erg trots op. Het geeft me een boost en de motivatie om iedere dag zo hard mogelijk te werken om het juiste niveau te bereiken."

Schumacher moet waarschijnlijk geduld hebben om te presteren in de Formule 1. Haas richt zich al op 2022 en zal de donderdag gepresenteerde V-21 niet doorontwikkelen. "Er zijn een paar factoren waar we mee moeten dealen. Ik vond het zelf belangrijk om een goede band met het hele team te hebben en daar zijn we al goed in geslaagd. Mentaal sterk zijn is erg belangrijk. Hopelijk kunnen we goed aan het seizoen beginnen en kan ik door alles wat ik geleerd heb op een hoog niveau presteren."

Schumacher ondervond aardig wat problemen om zich bij het team te melden voor het passen van zijn stoeltje. De alsmaar wisselende coronaregels in Engeland maakten het niet makkelijk. "We hadden een route uitgestippeld, maar toen veranderden de regels weer. Ik moest tien dagen in quarantaine en moest een periode zoeken waarin dat het beste uitkwam. Ik moest tien dagen opgeven voor anderhalve dag bij het team, maar dat was het wel waard. We hebben goed kunnen werken en het stoeltje voelt goed aan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS