Karting • GK4 Kartseries

Mick Blankespoor wint WK-ticket voor IAME International Finals

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2021 08:31

MARIEMBOURG – Mick Blankespoor heeft zich afgelopen weekeinde geplaatst voor de IAME International Finals die in oktober in het Italiaanse Adria worden gehouden. De 11-jarige karter uit Koekange werd op zijn snelle CompKart tijdens de eerste NK-wedstrijd in Mariembourg tweede in de Mini Parilla-klasse. De tweede plaats in het NK is mooi, maar plaatsing voor het WK was het hoofddoel van het weekend. En daarvoor kwamen in de klasse van Mick slechts twee karters van de dertig rijders in aanmerking.

Mick Blankespoor

“Ik ben er echt heel blij mee, want ik had het voorafgaand aan het weekend eigenlijk niet verwacht”, zo zei Mick na een spannende racedag op het circuit van Karting des Fagnes. “Ik had een mooi plannetje met Jason Bralic om samen weg te rijden en een gaatje te slaan met de rest van het veld. Het tempo was heel goed, we reden weg en twee ronden voor het einde zagen we dat het goed zat. Ik had misschien een race kunnen winnen, maar ik heb geen risico genomen, omdat de eerste twee naar het WK gingen.”

In de kwalificatie noteerde Mick de tweede tijd en ook in de drie races kwam hij op die positie over de finish. “We hebben een superweekend gehad en dit is mijn eerste podiumplaats van 2021. In het IAME Benelux-kampioenschap zaten we er afgelopen race ook goed bij met de vijfde plaats. We waren heel goed voorbereid, vooral omdat er een WK-ticket op het spel stond. Daardoor was ik extra gemotiveerd om goed te presteren.”

Mick rijdt sinds dit jaar in een CompKart voor het team van VK Racing. Ook teambaas Jarno Vennink was het om het WK-ticket te doen. “Daar kwamen we voor. We hadden met Mick afgesproken om niet te gaan vechten met Jason, omdat er twee tickets te verdelen waren. Hij heeft het plan perfect uitgevoerd. We zijn nu een halfjaar met deze kart bezig en we boeken nu al goede resultaten. We hebben veel gereden, ook in het buitenland en we hebben echt de tijd genomen om deze kart te leren kennen. Mick was gewend om met een ander merk te rijden, dus we hebben het wiel opnieuw moeten uitvinden, maar het gaat heel goed.”

Mickey Blankespoor

De talentvolle coureur zelf geniet van het rijden in de CompKart. “Het is een heel soepele kart. Hij rijdt veel fijner dan alle karts waarmee ik hiervoor heb gereden. Ik ben er ook heel snel mee. Het wordt een druk jaar, want naast het NK rij ik het IAME Benelux kampioenschap, de IAME Euro Series, en ik ben ook door CompKart uitgenodigd voor de Rotax Max International Trophy op Le Mans. Ik heb nog nooit op de baan in Adria gereden, maar het is een WK, dus je moet echt goed voorbereid zijn. Thuis kan ik op de simulator oefenen, maar dat is niet zoals in het echt. Dus ik verwacht dat we nog wel gaan trainen daar.”

Vader Ton Blankespoor was uiteraard trots op de plaatsing voor het WK. “We hebben er samen voor gekozen een nieuw kartmerk te proberen. Veel oefenen en Mick voert precies uit wat we van hem willen. VK Racing zit in Meppel letterlijk drie loodsen verderop. Nu zijn de lijntjes korter en kunnen we nieuwe ideeën direct uitproberen. Sommige dingen werken goed, sommigen dingen iets minder. Dit weekend was het top.”

Mick Blankespoor wil via deze weg graag zijn moeder Sandra en vader Ton Blankespoor bedanken en daarnaast ook VK Racing en in het bijzonder Jarno Vennink voor de supermotor, CompKart, en Casper Reinders/Ben de Feyter en hun team voor een fantastisch evenement.

Bezoek eens de website van CompKart Nederland

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS