DTM

Michelin wordt bandenpartner van DTM, ITR contractpartner heeft tientallen jaren autosportervaring

Uitgegeven door Peter Vader • 3 maart 2021 21:50 • Print artikel

MüNCHEN - De DTM wordt in het seizoen 2021 exclusief voorzien van Michelin-banden. De organisatoren van de internationale raceserie en de Franse fabrikant bereikten daar vorige week een akkoord over. Michelin maakt al tientallen jaren integraal deel uit van de autosport en is een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. "Michelin staat voor onverslaanbare kwaliteit en absolute premium producten, die niet alleen al tientallen jaren op de weg worden gebruikt, maar ook vooroplopen in de racerij. Elke coureur zal bevestigen dat de constant hoge prestaties van de Michelin-banden over de hele raceduur niet worden overtroffen. Vanuit het oogpunt van coureurs en teams en om de beste omstandigheden voor onze raceserie te creëren kun je je dit alleen maar wensen”, zei Gerhard Berger.

Michelin-banden-sponsor-DTM-2021

"Michelin is erg blij om met de DTM samen te werken", aldus Julien Vial, Customer Racing Director van Michelin. "Het is een ècht internationale serie van coureurs van wereldklasse en van gerenommeerde automerken. We zullen dit eersteklas veld uitrusten met de MICHELIN Pilot Sport GT S9M, die is ontworpen voor hoge prestaties en uitzonderlijke consistentie." De Michelin-banden worden voor het eerst gebruikt tijdens de DTM-testritten op 7 en 8 april 2021 op de Hockenheimring en van 4 tot 6 mei 2021 op de Lausitzring. Het seizoen begint op 18 juni in Monza (live op SAT.1 en grid.dtm.com).

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS