Formule 1

Michael Schumacher's Keep Fighting Foundation doneert 5.000 helmen - Sabine Kehm: "Doel is om de veiligheid te vergroten"

Uitgegeven door Bart • 22 november 2020 18:04 • Print artikel

De Keep Fighting Foundation, opgericht door de familie van Michael Schumacher, heeft zich als eerste partner aangesloten bij een nieuw initiatief van de FIA voor verkeersveiligheid. Het betreft een initiatief voor betaalbare en veilige motorhelmen en de stichting van de Duitse racelegende neemt de kosten van 5.000 helmen op zich. Het logo van de stichting zal op de helmen te zien zijn en de aanschafprijs komt rond de 20 euro te liggen.

Michael Schumacher helm


In de ambitieuze campagne van de FIA wordt gestart in landen als India, Jamaica en Tanzania. Motorrijders kiezen door het warme weer en de hoge kosten soms niet voor het dragen van een helm. Juist het dragen van een helm kan ernstig letsel dan wel dodelijke slachtoffers voorkomen. De gevolgen van een onderzoek kunnen door het dragen van een helm met 44 procent gereduceerd worden.

FIA-voorzitter Jean Todt wil graag zijn steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid. "Uit rapporten van de Verenigde Naties is gebleken dat de kans dat een motorrijder dodelijk verongelukt 27 keer groter is dan bij automobilisten. Het is cruciaal dat een helm de juiste bescherming biedt voor een motorrijder. Het FIA Affordable & Safe Helmet Programme zet zich hiervoor in. We willen de Keep Fighting Foundation bedanken voor het ondersteunen van dit initiatief."

Voor Sabine Kehm van de #Keep Fighting Foundation voelt het heel logisch dat ze zich bij het initiatief aansluiten. "Het doel is om de veiligheid te vergroten. Enerzijds door de kwaliteit van de helmen te verbeteren, anderzijds door veilige helmen toegankelijker te maken. Door onze bijdrage hopen we het project extra onder de aandacht te brengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS