Formule 1

"Michael Schumacher blijft voor mij de beste coureur aller tijden"

Uitgegeven door Bart • 16 oktober 2020 09:30 • Print artikel

Lewis Hamilton evenaarde afgelopen weekend op de NŁrburgring het recordaantal van 91 Formule 1-overwinningen van Michael Schumacher. De 35-jarige Brit zal de legendarische Duitser later dit jaar ook gaan evenaren wat betreft het aantal wereldtitels. Zijn zevende titel kan Hamilton nauwelijks meer ontgaan. Het voedt de meningen over wie de beste coureur aller tijden is en Hamilton wordt door velen nog niet tot die categorie geschaald. Ook collega Sebastian Vettel mengt zich nu in de discussie en plaatst Schumacher nog altijd op nummer 1.

Lewis Hamilton


"Ik zal Michael altijd de beste coureur blijven vinden", zegt Vettel in een reactie aan Motorsportweek. "Michael had iets extra's wat ik bij andere coureurs nooit gezien heb. Hij was mijn jeugdidool en ik keek enorm tegen hem op. Dat heb ik niet bij Lewis, ook omdat ik zelf tegen hem race. Dat is een verschillende situatie. Misschien dat ik er over 15 tot 20 anders tegenaan kijk. Als je zelf coureur bent, let je meer op jezelf dan dat je naar andere coureurs kijkt."

Vettel vervolgt zijn lofzang over Schumacher. "Michael was gewoon beter dan alle anderen. Beter dan alle wereldkampioenen voor hem. Hij had een natuurlijk talent dat moeilijk uit te leggen is. Dat zag je al in het karten, al heb ik dat in zijn jonge jaren natuurlijk niet gezien. Maar ik heb het geluk gehad dat ik in de Race of Champions tegen hem heb mogen rijden en dan zie je zijn skills en controle over zijn bolide. Hij was een natuurtalent dat ik nooit eerder had gezien. Daarbovenop had hij een ongelofelijke werkethiek. Door die combinatie stak hij overal bovenuit. Dat is na hem nog niet geŽvenaard."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS