Formule 1

Michael Masi praat over doodsbedreigingen na Abu Dhabi

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2022 05:03 • Print artikel

Michael Masi heeft een boekje opengedaan over de doodsbedreigingen die hij kreeg van het publiek na zijn rol in de controversiŽle climax van vorig seizoen.

Max Verstappen


Dat blijkt uit een interview dat de voormalige FIA-racedirecteur, die zijn baan verloor na een onderzoek naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, gaf aan de Sydney Daily Telegraph.

Masi zorgde in Yas Marina voor een dramatische ontknoping van de strijd om de wereldtitel tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen door een safety car te verordonneren in de slotfase van de race.

Verstappen, die over veel versere banden beschikte, kon Hamilton in de laatste ronde inhalen en zo zijn eerste titel binnenhalen.

De Australische racedirecteur werd op sociale media verguisd en de FIA maakte in februari zijn ontslag wereldkundig.

Sindsdien heeft Masi zich zeer terughoudend opgesteld. Maar in zijn interview met de Sydney Daily Telegraph zei de 44-jarige AustraliŽr dat hij doodsbedreigingen had ontvangen.

"Er waren een paar echt donkere dagen", zei Masi. "Ik voelde me alsof ik de meest gehate man ter wereld was. Ik kreeg doodsbedreigingen, mensen die zeiden dat ze achter mij en mijn familie aan zouden komen."

"Ik weet nog dat ik een dag of twee later in Londen over straat liep. Ik dacht dat het allemaal wel meeviel totdat ik over mijn schouder keek. Ik zag mensen die zich afvroegen of ze me zouden pakken."

Masi gaf ook toe dat hij het gevoel had dat er maar weinig mensen waren met wie hij kon praten over de situatie waarin hij zich bevond. "Zelfs niet met familie en vrienden", zei hij. "Ik heb alleen met mijn naaste familie gesproken, maar heel kort."

"Ik ben niet met een professional gaan praten. Achteraf gezien had ik dat waarschijnlijk wel moeten doen, maar ik denk dat ik het allemaal heb gebagatelliseerd tegenover iedereen, inclusief hen."

"Ik werd geconfronteerd met honderden berichten", zei hij. "En ze waren schokkend. Racistisch, beledigend, verachtelijk, ze noemden me alles wat je maar kunt bedenken. En er waren doodsbedreigingen."

"Ze bleven maar komen. Niet alleen op Facebook, maar ook op LinkedIn, wat een professioneel platform voor bedrijven zou moeten zijn. Het was hetzelfde soort misbruik."

Over zijn vertrek bij de FIA zei hij: "Het kostte me een tijdje om het allemaal te verwerken. Uiteindelijk dacht ik dat het het beste voor me was om terug naar huis te gaan en dicht bij mijn netwerk te zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS