Formule 1

Michael Masi: ""Persoonlijke aanval Christian Horner was onacceptabel"

Uitgegeven door Bart • 22 november 2021 20:40 • Print artikel

Naast Max Verstappen moest ook Christian Horner zich dit weekend in Qatar melden bij de stewards. De Britse teambaas van Red Bull had forse kritiek geuit op de marshall die de gele vlag zwaaide tijdens de kwalificatie. Max Verstappen negeerde die en werd bestraft met een gridstraf van vijf plaatsen. Horner kwam uiteindelijk weg met een officiële waarschuwing.

Max Verstappen Horner


Raceleider Michael Masi omschrijft de kritiek van Horner op de marshall als onacceptabel. "Je moet geen personen op de man aanvallen", aldus Masi tegen F1i.com. "We werken over de hele wereld met duizenden vrijwillige marshalls. Zij geven er veel tijd voor op en zonder hen kunnen we deze sport niet organiseren. Dat beseffen mensen vaak niet. Ik zal iedere vrijwilliger steunen en niet accepteren dat zij bekritiseerd worden."

De raceleiding gaf na de lekke band van Pierre Gasly geen code geel uit, maar Masi maakt duidelijk dat de beslissingen van de marshalls naast de baan leidend zijn. "Op iedere baan ligt de beslissing in de handen van de officials naast de baan. Zij bepalen of er enkel of dubbel geel gezwaaid wordt. In dit geval hebben ze de situatie goed ingeschat. Ze zien wat er met de auto van Pierre gebeurt en nemen instinctief een beslissing. Ze doen alles met de intentie om iedereen veilig te houden. Daar kun je niemand op aanvallen of bekritiseren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS