Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Michael Bleekemolen pakt twee podiums in Euro NASCAR, Sebastiaan scoort beste seizoensprestatie in Most

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2019 00:20 • Print artikel

MOST - Michael en Sebastiaan Bleekemolen kunnen positief terugkijken op de zevende en achtste race van de NASCAR Whelen Euro Series. Dit weekend was het Autodrom in het Tsjechische Most plaats van handeling. In de Elite 2-klasse reed Michael Bleekemolen ondanks een aanrijding naar de 14e en 13e plaats en dat was goed voor een derde en tweede plaats in het Legends-klassement. Sebastiaan Bleekemolen reed in de Elite 1-klasse naar een vijfde en tiende positie en het resultaat in de eerste race was zijn beste prestatie van het seizoen.

Michael Bleekemolen


De twee coureurs zijn goed te spreken over de vooruitgang van de auto, ondanks dat het remprobleem nog niet verholpen is. "Het ging absoluut beter dan eerder dit seizoen", stelt Michael Bleekemolen in een eerste reactie. "Dit weekend reden we eigenlijk continu bij de eerste 6 à 7 coureurs. In de eerste races hebben we vooral veel moeten leren, vooral ook op technisch vlak. Ik ben zelf heel tevreden over het verloop van dit weekend. Het blijft natuurlijk leuk om te racen en het is een spannend gebeuren, heel anders dan bij andere races."

In de tweede race op zondag lag Michael Bleekemolen tot kort voor het einde op de zevende positie, maar een aanrijding voorkwam een hoge klassering. "Ik lag zevende, kreeg een tik en spinde. Ik heb het teruggezien op de video en het was een heel onsportieve actie. Die man rijdt over de kerbstones tegen me aan." In de eerste race ging het in het begin mis. "In de chicane ging er voor me een auto dwars, waardoor ik allerlaatste kwam te liggen. Ik ben nog wel naar de 14e plaats op kunnen klimmen."

De twee podiumplaatsen in de Legends-klasse kunnen nog een mooi toetje opleveren. "Ik hoorde vandaag van Sebastiaan dat een aantal legends een race in Amerika mogen rijden. Dan ga ik natuurlijk met alle plezier naar Amerika om daar een race te rijden. Als ik niet in de narigheid kom, kan ik verder naar voren rijden, maar er wordt zo veel geramd, met name in mijn klasse de Elite 2. Daar wordt hard geracet, zijn er veel aanrijdingen en ligt de hele baan bezaaid met bumpers."

Bleekemolen


Sebastiaan Bleekemolen kwam dit weekend in dezelfde auto uit in de Elite 1-klasse. Met een vijfde en tiende plaats was het een positief weekend en zeker in de tweede race had er meer in gezeten. "Ik ben vooral blij dat ik voor het eerst dit seizoen echt mee heb kunnen doen", zegt Sebastiaan. "Het ging prima, ik had mooie gevechten en heb flink naar voren kunnen komen. Vooraan is het gewoon anders races, veel gecontroleerder en prettiger. Het voelt heel goed aan en we hopen deze lijn voort te kunnen zetten. Na dit weekend heb ik daar veel vertrouwen in. Ik heb geen cadeautjes gekregen en ben op eigen kracht naar voren gereden en heb goed verdedigd. Dat geeft veel vertrouwen."

De snelste rondetijd in de eerste race bepaalt de startvolgorde voor de tweede race en daar liet Sebastiaan het enigszins liggen. "We hebben een beetje gegokt op een snelle tijd op het einde van de race, maar dat kwam uiteindelijk niet tot zijn recht. In de tweede race werd ik in de eerste chicane van achter geduwd. Het was heel hectisch en de eerste chicane in Most is heel krap. Van de laatste en 22e plek ben ik nog naar de tiende plaats opgeklommen en het was eigenlijk gewoon een prima race. Mijn rondetijden waren goed voor de top 5 en dat biedt veel hoop."

Winnaar van de tweede race Loris Hezemans zat dit weekend kort in Ford Mustang van Team Bleekemolen. "Er is een probleem dat we nog niet opgelost hebben", legt Sebastiaan Bleekemolen uit. "Loris heeft dit weekend wel in onze auto gereden. We hebben in het hele weekend tien rondjes zonder problemen gereden en in vier daarvan zat Loris achter het stuur. Maar we komen langzaam achter steeds meer dingen, als rijder en ook als team. Ik heb er vertrouwen in dat het de komende races beter zal gaan. Op Raceway Venray zal dat nog lastig worden, omdat mijn vader en ik nog nooit op een oval hebben gereden."

De volgende races in het kader van de NASCAR Whelen Euro Series staan gepland voor 13 en 14 juli op Raceway Venray.

Bleekemolen


Over Bleekemolens Race Planet:
Wanna drive? Alleen bij Bleekemolens Race Planet kun je zelf rijden over Circuit Zandvoort met Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsche’s, McLarens, Aston Martins, Mercedes-AMG’s, Formule RP1’s en nog veel meer spectaculaire droomauto’s. Of rij als een pro in de family entertainment centra in Amsterdam en Delft. Bleekemolens Race Planet heeft de meest toonaangevende kartbanen van Nederland en ver daarbuiten. Veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Welkom bij Bleekemolens Race Planet!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS