Formule 1

Michael Andretti blijft ambitieus: “We gaan een satelliet-faciliteit in Europa krijgen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2023 09:01

Wayne Taylor Racing en Andretti Autosport richten zich nog steeds op een toetreding in het FIA World Endurance Championship. Het kersverse partnerschap rijdt op dit moment in de IMSA met de Acura ARX-06 LMDh, maar wil de stap nog steeds maken zo bevestigt Michael Andretti.

Wayne Taylor Racing en Andretti Autosport


“Het is geen geheim”, zei Andretti tegen media op de Daytona International Speedway. “We gaan een satelliet faciliteit in Europa krijgen. We hebben er al een die we aan het opzetten zijn en het gaat groter worden. Een van de doelen is hopelijk om daar over een paar jaar een WEC=team te hebben.”

Dat zou betekenen dat het team ook naar de 24 uur van Le Mans komt, een doel van Wayne Taylor Racing. Op dit moment is het team alleen gericht op het Amerikaanse endurance racen. Honda Performance Development gaf al eerder aan dat men support van Honda nodig heeft om een WEC-inzet te laten plaatsvinden. “Vanuit mijn perspectief is dit het enige in de world of sportscar racing wat we nog niet gewonnen hebben”, zegt Taylor. “Er is geen twijfel mogelijk dat daar van ons allemaal een behoorlijke focus op ligt. Dat is waar we willen zijn.” Waar Andertti aan toevoegt: “Dat is zeker een doel van ons. Met onze nieuwe partners die we bij Andretti Global hebben, is ons doel om bij elk groot evenement in de wereld te zijn. Het mag duidelijk zijn dat Le Mans een van die grote doelen is. Gaande weg willen we daar zeker zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS