Karting • GK4 Kartseries

Michaël Pauwels wint direct allereerste wedstrijd in SuperShifter: "De kick van de snelheid vind ik prachtig"

Uitgegeven door Bart • 12 maart 2022 01:24 • Print artikel

Genk – Michaël Pauwels heeft op Karting Genk de openingswedstrijd van de GK4 Kart Series gewonnen. De 20-jarige piloot uit Buggenhout in België was de sterkste in de SuperShifter klasse. Voor Pauwels is de schakelklasse nieuw, hij had nog niet veel kilometers in de kart getraind. Maar de karter van SLC Karting zette grote stappen en deed dat ook tijdens het weekend in Genk.

Michaël Pauwels

“Het begin was moeizaam”, vertelt Pauwels nadat hij zijn beker in ontvangst had genomen. “De trainingen gingen niet goed door een kapotte startmotor en tijdens de kwalificatie had ik me vastgereden. Door de begeleiding van Sam Claes, Randy Nauwelaers en mijn mechanieker Gert Verdickt is het toch goed gekomen. Tijdens de eerste race kon ik vanaf P19 naar voren komen en in de tweede race klom ik op naar de tweede plaats in de SuperShifter. In de finale ben ik naar de eerste plek gereden. Bij de start heb ik de leiding gepakt in mijn klasse en die niet meer afgegeven.”

Tot vorig jaar had Pauwels lange tijd niet meer in de kart gezeten, maar hij bleek nog steeds een aardig stukje te kunnen sturen. En zo werd hij gelijk voor de leeuwen geworpen. “Na 8 jaar niet gekart te hebben, heb ik vorig jaar bij Randy een kart gekocht. Ik heb twee wedstrijden in de Rotax Senior gereden. In Spa ben ik vierde geworden en in Mariembourg heb ik gewonnen. Nu heb ik de overstap naar de schakel gemaakt. Dat bevalt zeer goed en het is veel mooier dan in een automaat. Je kunt bruter zijn en het gaat sneller. Je hebt ook minder tijd om te denken, dat is een goed aspect voor mij. De kick van de snelheid vind ik prachtig.”

Voor afgelopen weekend in Genk had Pauwels pas zeven keer in een schakelkart gereden. “Samen met Randy en Sam heb ik voor de Shifter gekozen. Ik wilde meer uitdaging en omdat bij de SuperShifter de motor verzegeld is, is het budgetvriendelijker. Ik heb Sam gevraagd om mij te begeleiden en dat gaat super. Hij is mijn grote voorbeeld en ik hoop net zo goed als hem te worden. Deze overwinning smaakt zeker naar meer, zeker omdat de baan in Genk mij eigenlijk niet zo goed ligt. Mariembourg ligt mij veel beter. Hier in Genk geef je gas en moet je direct weer remmen. In Mariembourg kun je je meer uitleven.”

Michaël Pauwels

Veelwinnaar Sam Claes begeleidt Pauwels om hogerop te komen. “We vergelijken zijn data met die van mij. Er is nog wat werk te verzetten, maar Michaël luistert goed. Vooral op het einde van het rechte stuk is er nog veel te winnen. Langer aanhouden, later remmen. Hij laat eerst zijn gas los en begint dan pas met remmen. Daar zit veel tijd tussen en die tijd zou weg moeten. Dat is het grootste punt waar we aan moeten werken, maar het ging zondag al een stuk beter dan in de trainingen op vrijdag. Er zit zeker vooruitgang in en we gaan dit jaar nog veel samen trainen. We proberen op het einde van het seizoen in het algemeen klassement van voren te zitten. Het mooie is dat we hetzelfde beroep hebben. We rijden allebei op de vrachtwagen en komen elkaar ook daar soms tegen.”

Naast de GK4 Kart Series gaat Pauwels dit jaar ook de strijd aan in de IAME Series Benelux. “We gaan in de GK4 kijken waar we uit kunnen komen. Uiteindelijk wil ik ook in de KZ rijden, maar je moet eerst leren stappen voordat we kunnen gaan lopen. In het Benelux kampioenschap is het niveau hoger en daar hoop ik een ticket voor het WK in Le Mans te veroveren. De top 3 van het klassement krijgt een ticket. Bij de collectieve test ben ik drie keer vijfde en een keer vierde geworden. Het verschil met Sam was nog 7 tienden. Tegen het einde van het seizoen moet dat verschil weg zijn. Dat is het grootste doel.”

Michaël Pauwels wil via deze weg graag SLC Karting bedanken voor het materiaal en RND voor de motor. Daarnaast dankt hij Randy Nauwelaers, Sam Claes en mechanieker Gert Verdickt. Pauwels wordt in zijn kartactiviteiten ondersteund door de volgende sponsoren:

Transport Pauwels
Total Sint Gillis Dendermonde

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS