Formule 1

Meten met twee maten in de Formule 1: "Lewis-Max straffen zijn niet te vergelijken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2021 04:07 • Print artikel

Michael Masi zegt dat de incidenten die plaatsvonden tijdens de F1 GP's van Silverstone en Monza, en de straffen die werden gegeven, niet met elkaar vergeleken kunnen worden. Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben dit seizoen twee zware crashes gehad in hun strijd om de titel van 2021.

Crash Max verstappen & Lewis Hamilton F1 Monza


De eerste vond plaats tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, toen de Nederlander zwaar crashte nadat hij in aanraking was gekomen met de Brit, die een straf van 10 seconden kreeg, maar de race wel won.

Tijdens de Grand Prix van Italië kwamen de twee opnieuw met elkaar in aanraking en vielen beiden uit. Verstappen werd toen als schuldige aangewezen en kreeg een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race in Rusland.

Sommigen bekritiseerden die beslissing omdat ze vonden dat de Red Bull-coureur onterecht een zwaardere straf kreeg dan zijn titelrivaal. Maar omdat de twee incidenten verschillende gevolgen hadden - één uitvalbeurt in tegenstelling tot twee - vindt Masi dat ze niet met elkaar vergeleken kunnen worden.

"Je moet het bekijken op basis van als ze waren doorgereden. Dan zou het de tijdstraf in de race zijn geweest. Maar ze vielen uit", aldus de FIA-racedirecteur. "Je kunt het niet met de crash op Silverstone vergelijken. Je hebt twee auto's die bij een incident worden uitgeschakeld tegenover één auto die bij een incident wordt uitgeschakeld. In Monza vielen ze allebei uit; ze konden niet verder om de straf uit te zitten, is wat ik probeer uit te leggen."

"Een gridstraf, zoals we hebben gezien, is wat dit jaar wordt toegepast. Zoals we met alle teams hebben afgesproken, wordt die toegepast als iemand niet verder kan rijden."

De gemoederen tussen de twee coureurs en hun teams zijn na de race in Italië nauwelijks bedaard, waarbij Verstappen en Hamilton de schuld bij de ander leggen en Red Bull en Mercedes hun respectievelijke coureur steunen.

Masi maakt zich geen zorgen dat de zaken uit de hand lopen en wil dat de kampioenschapsstrijd tussen de twee centraal staat. "We hebben een heel close, spannend kampioenschap tussen twee fantastische coureurs. En dat is het deel waar we ons allemaal op moeten concentreren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS