Formule 1

"Met de kwaliteiten van Albon is niets mis, Sebastian Vettel zou ook billenkoek van Max Verstappen krijgen"

Uitgegeven door Bart • 30 juli 2020 10:10 • Print artikel

Alexander Albon is bezig aan zijn tweede seizoen in de Formule 1, maar kreeg in het nog prille seizoen al aardig wat kritiek over zich heen. De Brits-Thaise coureur kan net als zijn voorgangers zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen niet bijbenen, maar volgens Tom Coronel heeft dat niets te maken met de kwaliteiten van Albon zelf.

Alex Albon


"Niemand wil teamgenoot van Verstappen zijn", zegt Coronel in een interview met Motorsport.com. "Albon is het probleem ook niet, hij is best goed. Kijk alleen maar wat er met Daniel Ricciardo is gebeurd. Hij is ook heel goed, maar kon Verstappen niet verslaan. Max is één van de grootste killers van zijn tijd. Daardoor gaat het steeds fout voor zijn teamgenoten."

Het is de vraag of Albon komend jaar ook nog Red Bull-coureur is. Ondanks het vertrouwen van Helmut Marko en Christian Horner gaan de geruchten over een mogelijke terugkeer van Sebastian Vettel niet liggen. "Vettel is minstens net zo snel als Albon, maar heeft meer ervaring", zegt Tom Coronel. "Dat kan hem helpen, maar qua snelheid kan hij Max niet overtreffen. Hij krijgt gewoon billenkoek, omdat Max vaak boven zijn materiaal uitstijgt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS