Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Met Ten Voorde, Van Buren, Hartog, Schuring en Van Splunteren veel Nederlands succes op Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 12 juli 2021 14:25 • Print artikel

Naast de Porsche Carrera Cup Benelux was dit weekeinde ook de Porsche Carrera Cup Deutschland te gast op CM.com Circuit Zandvoort. En ook hier waren er diverse successen voor Nederlandse rijders. In de eerste wedstrijd voerde Rudy van Buren lange tijd het veld aan, maar hij moest in de slotfase uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Larry ten Voorde. De rijder van Team GP Elite kwam voor de vijfde maal dit seizoen als winnaar van een race in de Duitse cup over de finishlijn en vergrootte daarmee zijn voorsprong als leider in de tussenstand van het kampioenschap.

Larry ten Voorde winnaar Porsche Carrera Cup Deutschland CM.com Circuit Zandvoort
Larry ten Voorde: "Yes, we did it again!

Rudy van Buren, die vanuit de virtuele racerij komt, maar ook in de fysieke autosport steeds beter wordt, eindigde als tweede en herhaalde daarmee zijn resultaat van de voorgaande race in Monza. Hij rijdt voor het team Car Tech Motorsport by Nigrin. Max van Splunteren sloot de race als vijfde af, zijn GP Elite-teamgenoot Morris Schuring werd zesde en daarmee beste ‘rookie’. Loek Hartog werd als achtste geklasseerd en was daarmee de op één na beste nieuwkomer in het veld.

Porsche Carrera Cup Deutschland CM.com Circuit Zandvoort Larry ten Voorde
Larry ten Voorde voert het veld aan

Ook in de tweede wedstrijd was er Nederlands podiumsucces. Ditmaal was het Loek Hartog, vorig jaar kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux, die lange tijd aan de leiding reed. De Turkse rijder Ayhancan Güven, ook een oud-Benelux-kampioen, bleek uiteindelijk iets sneller en ging met de overwinning aan de haal, maar voor Hartog, rijdend voor het Duitse Black Falcon Team Textar, was de tweede plaats algemeen en de overwinning in het ‘rookie’-klassement ook een prachtig resultaat. Porsche Cup-routinier Jaap van Lagen reed een gastrace voor het Duitse team HRT en eindigde als vierde, een plaats voor Larry ten Voorde. Morris Schuring werd als zevende geklasseerd, terwijl ook Max van Splunteren als tiende nog in de top tien reed.

Loek Hartog Porsche Carrera Cup Deutschland CM.com Circuit Zandvoort
Podium met P2 voor Loek Hartog (tweede van links)

De Porsche Carrera Cup Benelux wordt van 6 tot en met 8 augustus voortgezet op Circuit Zolder in België. De volgende races van de Duitse cup vinden tijdens datzelfde weekeinde plaats op de Nürburgring.

Jaap van Lagen Porsche Carrera Cup Deutschland CM.com Circuit Zandvoort
Jaap van Lagen

Porsche Carrera Cup Deutschland CM.com Circuit Zandvoort veld

Porsche Carrera Cup Deutschland CM.com Circuit Zandvoort rijtje Porsches

Porsche logo
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS