Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Met Days of Elegance verlegt InterClassics de lat voor klassiekerevenementen

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 juni 2022 13:35 • Print artikel

Lancia Astura Roadster uit 1953 verkozen tot Best of Show!

De eerste editie van InterClassics Days of Elegance heeft zowel bij bezoekers als exposanten een imponerende indruk achtergelaten. De diversiteit van het programma gecombineerd met de ambiance van Château St. Gerlach droegen bij aan een dynamisch en onderscheidend klassiekerevenement. Naast oogverblindende concoursauto’s zoals de in rallytrim gehulde Ferrari 250 GT Europa boden classic car dealers hun mooiste auto’s aan. In de Luxury Market kon men zich vergapen aan luxeartikelen zoals kunst, chartervluchten en exclusief vastgoed. Mark Koense, Vivian Lataster en de Britse automotive influencer Mr. JWW presenteerden op het concourspodium de prijsuitreiking.

Interclassics

“Ik bezoek veel evenementen die qua organisatie en auto’s binnen 10 jaar nog niet op dit niveau zitten. Dit schept hoge verwachtingen voor de toekomst!” Aldus Mr. JWW, YouTube bekendheid. De Brit reed op zaterdag mee in de Rally of Elegance. Deze rally kende twee startvelden: Classic en GT (moderne supercars) waarbij de equipes finishten op het landgoed van Château St. Gerlach. Speciaal voor de rally was een parking ingericht waar bezoekers de bolides op hun gemak konden bewonderen.

Bewonderen kon ook in de ruim opgezette Future Classics Area. Porsche en Bentley Maastricht presenteerden hier op witte podia de mooiste modellen uit hun gamma. De prominent geplaatste Porsche Cayman GT4 RS (Weissach Package) deed de Future Classics Area eer aan. Veel vergelijke RS modellen van het Duitse merk zijn binnen afzienbare tijd uitgegroeid tot tijdloze collectors items.

Interclassics

Days of Elegance 2023

Erik Panis, Manager InterClassics - vertelt: “Het organiseren van een dergelijk event is niet mogelijk zonder het enthousiasme en de steun van onze partners, deelnemers en relaties. Zij hebben voor deze eerste editie ons wederom hun vertrouwen geschonken. Dat biedt perspectief voor de tweede editie van Days of Elegance op 3 en 4 juni 2023!”

interclassics

Winnaars Concours of Elegance

Het publiek werd getrakteerd op prachtige ontwerpen en technische hoogstandjes. Toch stak er volgens de jury één auto met kop en schouders bovenuit. Dit bleek de uit Lomm (bij Venlo) afkomstige Lancia Astura Roadster van 1935. Juryvoorzitter Ben Erickson licht toe. “De totstandkoming van deze keuze was voor de gehele jury gemakkelijk. Deze creatie van Pininfarina is in de voorgaande 7 jaren minutieus en vakkundig gerestaureerd tot de schitterende Roadster zoals deze in de jaren 30 werd geproduceerd.”

Verder werden er in 7 andere categorieën prijzen verdeeld. De Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster van het Louwman Museum leek een gegadigde voor de titel ‘Best of Show’. Uiteindelijk won deze Teutoonse gigant de ‘When Coachwork Becomes Art’ klasse. Bij de Gentleman’s Thoroughbreds won de 44e Porsche ooit gebouwd. Een zogenaamde ‘Knickscheibe’ (verwijzend naar het spijltje in de voorruit): De Porsche 356 “Gmünd”. De bij het publiek populaire Racing Legends klasse werd gewonnen door de Ferrari 500 Mondial uit de renstallen van Kroymans Hilversum. In de Future Classics categorie won eveneens een Ferrari, een uiterst originele F40 uit 1989 die nog steeds toebehoort aan familie van de eerste eigenaar. De Elegant Tourers klasse werd gedomineerd door Britse prewars. Toch ging de Mercedes-Benz 300S met de prijs naar huis.

De deelnemers van het concours mochten hun stem laten horen voor de Owners’ Choice Award. Hier won de elegante Alfa Romeo 6C 2500 SS Villa d’Este. Tot slot werd er ook een Honorary Judge Award uitgereikt. De winnaar werd gekozen door de voormalig curator van het Schlumpf Museum Richard Keller en restauratie expert Gundula Tutt. Zij verkozen de onbekende (maar duidelijk niet onbeminde) Pegaso Z.102 GT Berlinetta Enasa.Best of Show 1935 Lancia Astura Roadster

When Coachwork Becomes Art 1936 Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster

Gentleman's Thoroughbreds 1949 Porsche 356 "Gmünd"

Racing Legends 1954 Ferrari 500 Mondial

Future Classics 1989 Ferrari F40

Elegant Tourers 1953 Mercedes-Benz 300S

Honorary Judge Award 1951 Pegaso Z.102 GT Berlinetta Enasa

Owners’ Choice Award 1951 Alfa Romeo 6C 2500 SS Villa d’Este

interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

Interclassics

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS