Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Merkrechten Spyker te koop na faillissement: "Het is nog steeds een merk met allure"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 januari 2021 20:01 • Print artikel

Autobouwer Spyker NV is afgelopen week failliet verklaard door rechtbank Midden-Nederland in Den Haag. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Curator Dennis Steffens van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef Advocaten biedt nu de wereldwijde merkenrechten te koop aan om zo de openstaande vorderingen te voldoen aan de schuldeisers. In 2014 werd al het faillissement uitgesproken over marketingbedrijf Spyker Events & Branding bv en Spyker Services bv. Topman Victor Muller wist destijds het bankroet van het moederbedrijf tegen te gaan, maar het marketingbedrijf ging wel failliet. Afgelopen augustus zou een Russische investeerder geld willen steken in het sportwagenmerk. Toen die investering uitbleef en de openstaande schulden van het marketingbedrijf van 2 miljoen euro niet betaald werden, vroeg curator Jan Willem van Andel het faillissement aan van de autobouwer.

Spyker NV failliet

Verkoop terugdraaien?
Victor Muller, ceo van Spyker, noemt het laatste faillissement slechts een detail, aldus een bericht van automotive-online.nl. Het zou volgens de topman om een lege huls gaan, omdat dit het oude beursfonds betreft. “Spyker Limited bestaat nog en dus ook het bedrijf”, aldus Muller. Hij gaat er vanuit dat hij de verkoop van merkenrechten dan ook terug kan draaien.

Een merk met allure
Curator Steffens gaat over tot de verkoop van de merkenrechten, omdat eerdere overeenkomsten met Muller niet tot het betalen van de schulden aan de schuldeisers hebben geleid. "Het is meneer Muller niet gelukt om te komen tot alternatieven, waardoor het nu noodzakelijk wordt om de merkenrechten te verkopen", zegt Steffens. "Er zijn veel gegadigden uit onder andere Nederland, China en de Verenigde Staten. Dagelijks krijg ik diverse e-mails, wat aangeeft dat Spyker nog steeds een merk met allure is."

Nieuws archief Spyker:

Victor Muller vecht om voortbestaan

FOTO'S: Launch Spyker F1

FOTO'S: Vuurzee op Paul Ricard, Spyker in vlammen op

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS