Formule 1

Mercedes zelfkritisch na 1-3 in Portimão: "Dat was een stomme fout"

Uitgegeven door Bart • 5 mei 2021 06:31

In de slotfase van de Portugese Grand Prix waren de posities verdeeld en leek de spanning weg, maar met nog drie ronden te gaan deed Mercedes een poging om Valtteri Bottas aan de snelste raceronde te helpen. Het extra punt was op dat moment in handen van Red Bull's Sergio Perez. Mercedes deed de pitstop echter een ronde te vroeg, waardoor ook Max Verstappen een vrije pitstop had. Onze landgenoot reed ook de snelste tijd, maar die werd hem afgenomen vanwege het overschrijden van de track limits.

Valtteri Bottas


En zo kwam Mercedes heel goed weg met iets dat een strategische beginnersfout genoemd mag worden. Teambaas Toto Wolff omschreef het zondag al als een stomme fout. Engineer Andrew Shovlin zegt op de site van het team dat het moment stevig geanalyseerd gaat worden. "We gaan onze timing nog eens goed met elkaar bespreken. Als Max geen fout had gemaakt in bocht 14, hadden we een waardevol punt aan Red Bull verloren."

"Overall kunnen we tevreden zijn over dit weekend. We hebben onze voorsprong in beide kampioenschappen vergroot en hadden een goede snelheid, zowel met weinig brandstof als met een volle tank. De verschillen blijven echter enorm klein en we moeten alles goed doen om Red Bull te verslaan. Barcelona wordt een lastige race. De banden kunnen daar snel te heet worden, dus we gaan de komende dagen gebruiken om ons zo goed mogelijk voor te bereiden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS