Formule 1

"Mercedes weet zelf ook dat de Formule 1 spannender is als zij niet meedoen"

Uitgegeven door Bart • 16 september 2020 05:48 • Print artikel

De jarenlang dominantie van Mercedes in de Formule 1 is ook voor de rest van het veld een doorn in het oog. Carlos Sainz zegt het nu ook hardop dat de F1 spannender zou worden als de Duitse fabrikant niet mee zou doen. Dit jaar wist Max Verstappen een race te winnen en was er in Monza een rode vlag en een stop-and-go penalty voor Lewis Hamilton voor nodig zodat Pierre Gasly een race kon winnen, maar de andere races werden allemaal een prooi voor de zwarte Zilverpijlen.

Carlos Sainz


"Natuurlijk zorgt dat voor frustratie", zegt Sainz in een interview met Autoweek. "Zo werkt de Formule 1 op dit moment nu eenmaal. Het team met het meeste geld wint. Ik wil niets afdoen aan hun prestaties, want de manier waarom Mercedes haar potentieel gebruikt, is spectaculair. Andere teams met een vergelijkbaar budget hebben het enorm zwaar om maar enigszins in de buurt te komen. Ik hoop echt dat de Formule 1 gaat veranderen."

"De Formule 1 kan zo veel spectaculairder worden en ik denk dat zelfs Mercedes weet dat een Grand Prix spannender zou zijn als zij niet meedoen", aldus de Spanjaard van McLaren. "Achter Mercedes zijn de races namelijk wel altijd spannend." Tijdens races brengt de regie ook veelvuldig het middenveld in beeld. De 'strijd' vooraan krijgt minder zendtijd dan de spannende gevechten en inhaalacties in het middenveld.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS