Formule 1

Mercedes waarschuwt Red Bull: "De dagen dat we verliezen, zijn de dagen dat we het meeste leren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2020 06:50 • Print artikel

Mercedes moest tijdens de tweede F1-race op Silverstone haar meerdere erkennen in Max Verstappen en Red Bull. Het team uit Milton Keynes ging beter met de banden om dan het F1-team van Mercedes en dat leverde de Nederlander de overwinning op. Mercedes-teambaas Toto Wolff onderkent dat Red Bull beter was, maar geeft meteen een waarschuwing af.

Max Verstappen verslaat Mercedes en wint Silverstone

“Vandaag is de dag dat we nederig naar de sport moeten zijn”, reageert Wolff tegenover Inside Racing. “Mensen zeggen dat het kampioenschap in kannen en kruiken is en dat Mercedes elke race gaat winnen en kijk nu, we doen dat niet! Dat is waarom we teruggaan om te begrijpen wat het probleem was en kijken we naar Barcelona om te zien of we oplossingen hebben.”

Het probleem bij Mercedes was vooral de banden. De zachtere compound met de hogere temperaturen zorgen voor enorme blaren op de banden bij de auto’s van Mercedes. Met dezelfde omstandigheden in Spanje, lijkt dat een probleem te worden voor het team uit Brackley. “Ik denk dat de indicaties uit het verleden laten zien dat ons relatieve gat niet zo groot ten opzichte van onze concurrenten is, wanneer het heet is”, zegt de Oostenrijker. “Het is wat simplistisch om simpelweg te zeggen dat het heter was. Het komt aan op het feit dat we een auto met hoge downforce hebben en het mag duidelijk zijn dat als de omstandigheden veranderen, parameters veranderen, zoals de temperatuur die omhoog gaat, compounds die zachter worden, de bandendruk die omhoog gaat, we moeten onderkennen dat de Red Bull een behoorlijk snelle auto is en dat hebben we gezien."

"We hebben deze dagen in het verleden gehad en zijn er sterker uit teruggekomen en ik kijk echt uit naar Barcelona. We hebben maar een handje vol dagen om het te beoordelen en met een oplossing te komen, ze te testen op vrijdag in Barcelona en dan hopelijk hebben we een betere race op zondag. Deze dagen dat we verliezen, zijn de dagen dat we het meeste leren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS