Formule 1

Mercedes waakt voor spanningen tussen Lewis Hamilton en George Russell: "De tegenstander was de auto"

Uitgegeven door Bart • 17 augustus 2022 10:41 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff is zeer te spreken over de samenwerking tussen Lewis Hamilton en George Russell. De 24-jarige Brit nam aan het begin van dit jaar het stokje over van Valtteri Bottas en presteerde tot nu toe beter dan zijn 13 jaar oudere landgenoot. Volgens Wolff levert dat nu nog geen spanningen op, maar dat zou kunnen veranderen als ze voor overwinningen en wereldtitels gaan strijden.

Hamilton Russell


"Ik denk dat de grootste tegenstander voor George en Lewis de auto was", zegt Wolff in een interview met Motorsport.com. "In sommige opzichten was dat een voordeel. We hebben veel verschillende setups kunnen proberen. Alles was gericht op het oplossen van problemen en het vergaren van zoveel mogelijk informatie."

Hamilton en Russell hadden dus een gezamenlijk doel. "Als ze gaan vechten voor overwinningen en kampioenschappen, kan ik je pas vertellen of het respect dat ik nu tussen de twee zie ook echt zo is. Als je voor de hoogste prijs vecht komt er altijd wat spanning bij kijken, maar als mensen elkaar echt respecteren en waarderen dan zal het nooit te ver gaan."

Wolff zal een herhaling van 2016 koste wat kost willen voorkomen. Destijds streed Hamilton een felle strijd uit met zijn eigen teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser pakte als bekend de titel en hing vervolgens zijn helm aan de wilgen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS