Formule 1

Mercedes vreest Max Verstappen: "Wij zijn langzamer en Max heeft juist meer snelheid gevonden"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2020 06:40 • Print artikel

Afgelopen weekend tijdens het eerste raceweekend van het seizoen stond er geen maat op het team van Mercedes. Op basis van pure snelheid staken Valtteri Bottas en Lewis Hamilton ver boven de rest uit. Op de vrijdag in aanloop naar de tweede race op de Red Bull Ring waren de verschillen een stuk kleiner en noteerde Max Verstappen zelfs de snelste tijd. Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet het met lede ogen aan.

Max Verstappen


"We gingen nog niet vol gas, maar hebben ons zeker niet ingehouden", zegt Wolff in een interview met het Oostenrijkse ORF. Gezien de verwachte regen kan de tweede trainingssessie wel eens belangrijk zijn, maar alleen als de kwalificatie helemaal niet door kan gaan. "We hebben nog ruimte over, maar die gebruiken we nooit op vrijdag."

Mercedes lijkt geen rekening te houden met een raceweekend zonder kwalificatiesessie vanwege het weer. De zesde plaats van Lewis Hamilton zegt in dat geval ook niet zo veel, maar de probleempjes doen dat wel. "We weten nog niet waar het aan ligt bij Lewis, hij is een halve seconde langzamer dan Valtteri. In de langzame bochten gaat de auto van links naar rechts. We gaan de data bekijken en hebben nog tijd om het aan te passen."

Waar Hamilton minder presteerde dan vorige week, deed Max Verstappen het een stuk beter. "Red Bull en Max Verstappen hebben meer snelheid gevonden dan vorige week. Ook Racing Point heeft een stap gemaakt. De rest is langzamer, ook wij. Maar we kunnen nog een tandje bijschakelen. Uit de data moet blijken wat we kunnen verbeteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS